Lewis Hamiltonin aika käy vähiin: huima putki tulossa tiensä päähän – Mercedes-pomo kuvaa mestarin järkytystä uuden tilanteen edessä

Lewis Hamiltonilla on kaksi viikkoa ja kaksi F1-osakilpailua aikaa pelastaa jatkoa uskomattomalle voittoputkelleen.

F1:ssä kaudella 2007 debytoinut Hamilton on Michael Schumacherin lisäksi lajihistorian ainoa kuljettaja, joka on onnistunut voittamaan osakilpailun 15 peräkkäisellä kaudella. Schumacherin voitot tulivat vuosina 1992–2006, Hamiltonin ykkössijat ovat vuosilta 2007–2021.

Yksikin voitto nostaisi Hamiltonin tässä tilastossa yksinään kärkipaikalle, mutta aika on käymässä vähiin. Jos ei Hamilton voita ensi viikonloppuna Brasiliassa tai vajaan kahden viikon kuluttua Abu Dhabissa, hän jää jakamaan tilaston kärkipaikkaa yhdessä Schumacherin kanssa.

Hamiltonilla on toki vielä tulevina vuosina mahdollisuus nousta Schumacherin edelle ainoaksi kuljettajaksi, joka on ylipäätään voittanut osakilpailun useammalla kuin 15 kaudella, mutta vielä toistaiseksi elossa oleva voittoputki kuvastaa hyvin sitä, miten poikkeukselliseen tilanteeseen 7-kertainen maailmanmestari on oman uransa mittapuulla tällä kaudella joutunut.

– Siirtymä siitä kilpailullisesta asemasta, jossa olimme viime vuodet, tämän vuoden vaikeaan autoon oli järkytys hänelle, Mercedeksen insinööripomo Andrew Shovlin sanoo Formula1news-sivuston mukaan.

– Vaati myös meiltä totuttelua siihen, että opimme ajamaan tehokkaasti keskikastissa. Meidän täytyi tehdä paljon kompromisseja auton kanssa yrittäessämme saada siitä parhaan irti ja oppia samalla jotakin.

Hamilton toki aloitti kauden 2022 kolmossijalla Bahrainissa, mutta sen jälkeen hänet nähtiin seuraavan kerran palkintokorokkeella vasta kolme kuukautta ja kahdeksan osakilpailua myöhemmin Kanadassa.

Ennen tätä Hamilton oli jäänyt vain kerran urallaan seitsemässä peräkkäisessä osakilpailussa palkintosijojen ulkopuolelle. Tämä tapahtui kaudella 2009, kun Hamiltonin ensimmäinen palkintosija tuli vasta kauden kymmenennessä osakilpailussa. Kun mukaan laskee kauden 2008 viimeisen osakilpailun viitossijan, putken pituudeksi tulee kymmenen osakilpailua.

– Lewis tekee aina kovasti töitä, on erittäin motivoitunut ja haluaa epätoivoisesti voittaa. Hän myös näkee, että olemme menossa oikeaan suuntaan, Shovlin sanoo.

– Näemme selkeästi, miten voimme päästä taas siihen pisteeseen, että voimme haastaa paalupaikoista ja voitoista.

Lue myös:

    Uusimmat