Mainos

Pitbull puri rattaissa ollutta lasta käteen Seinäjoella, isä potki koiran tainnuksiin – omistaja vaatinut, ettei koiraa lopeteta

1:53
Vihtiläinen Laura menetti osan kasvoistaan koiran hyökkäyksessä vuonna 2016.

Amerikanpitbullterrierille tulee noutaja, jos sen omistaja ei saa korkeimmalta oikeudelta valitusoikeutta Seinäjoella tapahtuneeseen koirahyökkäykseen liittyen.

Nainen oli jättänyt kaksivuotiaan koiransa vartioimatta toissavuoden lokakuussa Seinäjoella. Koira oli karannut naisen autosta ja purrut rattaissa ollut lasta oikeaan käteen. Haavojen lisäksi purema aiheutti avomurtuman.

Lapsen isä onnistui potkimalla saamaan koiran niin pökerryksiin, että sen perään lähtenyt omistaja sai koiran kiinni.

Lapsen vanhemmat kertoivat, että tapauksen jälkeen lapsi on pelännyt koiria eikä ole halunnut lähteä ulos, vaan itkenyt ulos lähdettäessä.

Käräjäoikeus määräsi lopetettavaksi

Käräjäoikeus oli katsonut, että koira oli lain tarkoittama vaarallinen eläin. Oikeus huomioi myös, että koiralla ei pidetty tapahtuneen jälkeenkään kuonokoppaa, eikä sitä oltu rokotettu rabiesta vastaan. Koiran omistajan mukaan koira on nyt rauhoittunut, mutta ei pidä uroskoirista. Siksi koira päätettiin lopettaa.

Käräjäoikeus oli antanut koiran omistajalle asiasta 60 päiväsakon rangaistuksen, mikä tarkoitti tämän tuloilla 600 euron seuraamusta. Lisäksi tämä määrättiin korvaamaan purrulle lapselle yhteensä 3500 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta sekä kosmeettisesta haitasta.

Kuukausi aikaa pelastaa eläin

Hovioikeus ei ottanut tapausta käsiteltäväkseen. Koiran omistaja oli vaatinut, ettei koiraa lopeteta tai hänen tuomittua rangaistustaan alennettaisiin.

Oikeuden mukaan ei kuitenkaan ilmennyt aihetta epäillä käräjäoikeuden tuomion oikeellisuutta.

Naisella on nyt aikaa 13. toukokuuta asti pyytää valituslupaa korkeimmasta oikeudesta. Sen jälkeen käräjäoikeuden tuomio saa lainvoiman ja koira tapetaan.

Tapauksesta kertoi aiemmin Iltalehti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja