Mainos

Kansanedustajan aloite: Vaarallisten koirarotujen omistajien pitäisi hankkia koirakortti – "Huonosti koulutettu koira on vaarallisempi kuin teräase"

1:53

Sinisten kansanedustaja Kari Kulmala ehdottaa toimenpidealoitteessaan vaarallisten koirarotujen saattamista luvanvaraisiksi.

Video: Vihtiläinen Laura Salmela menetti kasvonsa, kun amstaffi hyökkäsi hänen kimppuunsa

Kulmala katsoo, että asiantuntijoiden tulisi selvittää, mitkä koirarodut ovat vaarallisia.

Tämän jälkeen kyseiset rodut tulisi saattaa Suomessa luvanvaraisiksi.

Omistajien tulisi täten hankkia "koirakortti", joka osoittaisi omistajan saaneen riittävän koulutuksen koirarodusta. Koulutuksen muotoa tai kestoa ei aloitteessa täsmennetä.

"Vaarallisia koiria vastassa kotietsinnöissä"

Kulmalan mukaan vaarallisia koirarotuja esiintyy yhä enemmän "narkomaaneilla ja väkivaltarikollisilla", joille koirat ovat hänen mukaansa usein statussymboleita.

– Huonosti tai ei ollenkaan koulutettu koira on pahempi kuin teräase tai jopa vaarallisempi kuin ampuma-ase tietyissä olosuhteissa, Kulmala perustelee aloitettaan.

– Tällaiset koirat ovat monen naapureina sekä viranomaisia vastassa kotihälytyksillä sekä kotietsinnöissä, Kulmala toteaa.

Poliisille ilmoitettiin viime vuonna yhteensä 788 koirahyökkäystä. Monet koirajärjestöt ovat huolissaan koirahyökkäysten lisääntymisestä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja