Pirkko Mannolan uskomaton elämä -katso kuvat!

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa mukana oleva upea Pirkko Mannola on elänyt varsin vaiherikkaan elämän. Juuri leskeksi jäänyt Mannola eli Åkensa kanssa 60-luvun alusta lähtien.

Pitkä liitto ei kuitenkaan estänyt Mannolaa luomasta uraa ulkomailla asti. Mannola kertoo Apu-lehdessä pitkän liiton salaisuudeksi yhteisen arvomaailman: työnteon, huumorin ja vapauden sallimisen.

Julkisuuteen Pirkko Mannola tuli vuonna 1958, jolloin parikymppinen nuori nainen kruunattiin Miss Suomeksi. Pirkko menestyi hyvin myös Miss Eurooppa -kisassa, jossa nainen sijoittui neljänneksi.

Pirkko ei ollut myös kaunis vaan osasi myös laulaa. Naisen laulu-ura lähti käyntiin toden teolla vuonna 1961, jolloin Pirko Manola -nimellä saksalaisille markkinoilla esiintynyt kaunotar levytti mm. Bam-Schi-Bam -kappaleen.

Pirkko löi uraa Saksassa vuosina 1961-63, mutta lupaava ura tyssäsi kurkkuleikkaukseen vuonna 1963. Nainen yritti jatkaa uraansa vielä Euroviisu-karsinnoissa vuonna 1964 Bzzzz bzzzz bzzzzz -kappaleella.

Laulamisen lisäksi Pirkko oli saanut jalkansa oven väliin myös valkokankaalle. Ensimmäisen kerran Pirkko esiintyi valkokankaalla vuonna 1959. Vuonna 1964 oli vuorossa Teerenpeliä -hupailu.

Pirkko Mannolan ja Åke Lindmanin rakkaustarina sai alkunsa 50- ja 60-lukujen taitteessa. Parin alkutaival ei ollut kovin ruusuinen, Åke ajatteli Pirkon olevan taas "yksi tyhmä missi, joka syö näyttelijöiden leipää." Apu-lehden mukaan Åke otti kuitenkin Pirkon suojelukseensa ja parin paheksuntaa aiheuttanut rakkaustarina sai alkunsa.

1970-luvulla Pirkko Mannola löi uraa teatterissa. Pirkko kävi kokeilemassa siipiään myös Tukholmassa muutamissa näytelmissä.

Naisen päätoiminen työpaikka oli kuitenkin Intimiteatterissa.

Kymmenen vuotta Tukholmassa vietettyjen salahäiden jälkeen Pirkolle ja Åkelle syntyi parin ainoa lapsi, Heidi-tytär.

Nykyisin 94-vuotias May-äiti on tärkeä ihminen Pirkolle. Tässä kolme sukupolvea poseeraa vuonna 1986.

Onnellinen avioliitto Åken kanssa kesti 41 vuotta. Pariskunta noudatti liitossaan vapauden mentaliteettia. Vaikka pari teki pitkiäkin aikoja töitä erillään, usein ulkomaillakin, toisen menemisiä ei ikinä rajoitettu.

Parin rakkaustarina sai päätöksensä maaliskuun 3. maaliskuuta, kun Åke nukkui pois pitkäaikaisen sairauden murtamana.

– Åke oli loppuun asti tavattoman kiltti ja rakastettava. Rakkaus oikein säteili hänen silmistään. Hän pisti usein kätensä poskelleni ja katsoi minua kauniisti. Hän sanoi minulle usein, että kyllä sinä olet kaunis ja kyllä minä sinua niin kovasti rakastan, Pirkko paljastaa Apu-lehden haastattelussa.

Nykyisin Pirkko hurmaa katsojia Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat