Piritta Hagman julkaisi uransa rohkeimman kuvan tärkeän asian puolesta – sen jälkeen tuli valtavasti viestejä

2:20
Piritta Hagman kannusti yleisössä, kun hänen ex-miehensä Niklas Hagman oli mukana Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa.

Julkisuudesta tuttu Piritta Hagman kertoo kohdanneensa paljon häiriköintiä, jonka vuoksi hän halusi ottaa kantaa naistenoikeuksien puolesta Instagramissa.

Piritta Hagman ei ole pelännyt näyttää aitoja tunteitaan tai puhua vaikeistakin asioista sosiaalisessa mediassa. Tällä viikolla hän otti Instagram-tilillään kantaa naistenoikeuksien puolesta julkaisemalla rohkean kuvan, jossa hän poseeraa ilman rihman kiertämää sängyllä.

Nyt hän kertoo MTV Uutisille, millaista palautetta sai kuvan julkaisun jälkeen.

– En ole koskaan laittanut paljasta pintaa mihinkään. Se oli kiinnostava testaus ja todella opettavainen kokemus. Todisti sen pointin, kuinka paljon ahdistelua kokee enemmän netissä, Hagman sanoo.

Kuva ja sen sanoma sai paljon positiivista palautetta naisilta ja miehiltä, mutta Hagman kertoo henkilöiden myös provosoituneen siitä.

– Kuten oletettua oli, niin palautteissa oli laaja kirjo. Todisti sen sanoman pointin. Oli tosi paljon alentavaa, halveksuttavaa ja naisen kehoa halventavia kommentteja. Oli mielenkiintoista nähdä, minkälaista roskaa sieltä tulee. Pääasiallisesti tuli ihanaa palautetta miehiltä ja naisilta.

Hagman ja useat muut somevaikuttajat ovat ottaneet kantaa aiheeseen sen jälkeen, kun Britanniassa nousi otsikoihin 33-vuotiaan Sarah Everardin sieppaus ja murha.

Everardin on kerrottu vierailleen ystäviensä luona ja kun hän oli ollut palaamassa kotiinsa, hän katosi. Murhasta epäillään 48-vuotiasta poliisia ja Sarahin ruumis löytyi pian sen jälkeen, kun mies oli otettu kiinni.

Murha on nostanut Britanniassa ja maailmalla esiin naisten turvallisuuteen liittyviä ongelmia ja huolia.

"Lukemattomia tilanteita"

Hagman kertoo samaistuneensa tilanteeseen hyvin ja siksi halusi ottaa siihen niin vahvasti kantaa. 41-vuotias nainen kertoo kohdanneensa itse ahdistavia tilanteita lukuisia kertoja.

– Pystyn luettelemaan lukemattomia tilanteita, jossa on koskettu pyllystä jos kävelee ruuhkassa. Aiemmin olen kohdannut baarissa vedonlyöntitilanteen, jossa lopputuloksena minua on otettu tisseistä kiinni.

– Meistä jokainen tunnistaa sen tunteen ihan nuoresta tytöstä asti, kun kävelet ja joku kävelee liian lähellä. Tiedät, miltä se tuntuu. Olen 41 -vuotias nainen ja jos lähden tyttöjen illasta kotiin, niin on vähintään yksi ystävä, joka haluaa se viestin, että olen päässyt kotiini.

Hagman on aiemmin ottanut kantaa Instagramissa myös muun muassa äitien uupumiseen sekä epäkorrekteihin kysymyksiin, joihin hän on törmännyt deittaillessaan.

Nykyisin fysioterapeuttina työskentelevä Hagman kertoo vähentäneensä töitä koronatilanteen vuoksi. Yksityisyrittäjänä työskentelevä kolmen lapsen äiti kertoo tekevänsä töitä koronatilanteen vuoksi pääasiassa vain Helsingissä. Aiemmin hänellä oli vastaanotto myös Porissa.

Hagman tuli tunnetuksi vuonna 2003, kun hänet kruunattiin Miss Suomen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi. Fysioterapeutin työn lisäksi hänet on nähty myös tv-ohjelmien juontajana.

Hän oli pitkään naimisissa ex-kiekkoilija Niklas Hagmanin kanssa, mutta 12 vuoden avioliitto päättyi eroon vuonna 2018. Pariskunnalla on kolme lasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja