F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Pirelli avaa syyt Britannian GP:n hämmentäviin rengasepisodeihin

1:10
Videolla Valtteri Bottaksen rengasrikko Britannian GP:stä.

Formula ykkösten rengasvalmistaja Pirelli on päättänyt alustavan tutkinnan Britannian GP:ssä käytetyistä renkaista. Se on saanut selville, miksi kisassa nähtiin useita rengasrikkoja. Pirelli tiedotti aiheesta tiistaina.

Viime viikonloppuna ajetussa Britannian GP:ssä nähtiin useita rengasrikkoja. McLarenin Carlos Sainz sekä Mercedeksen molemmat kuljettajat Valtteri Bottas sekä Lewis Hamilton kärsivät rengasongelmista kisan aikana. 

– Avainsyynä oli yksilölliset kisaolosuhteet, jotka johtivat todella pitkään stinttiin toisen rengassetin kanssa. Turva-auton tuleminen toistamiseen radalle johti aikaisiin varikkopysähdyksiin. Se johti taas pitkään 40 kierroksen stinttiin. Se on enemmän kuin kolme neljäsosaa kisan pituudesta, radalla, joka on yksi sarjan vaativimmista, Pirellin tiedotteessa sanottiin.

Pirelli kertoi, että kisan viimeiset kierrokset olivat erityisen raskaita, kun olosuhteet yhdistettiin tämän kauden autojen vauhdin kasvun kanssa. Renkaat olivat kovimmassa paineessa koskaan kaikkien aikojen nopeimmissa F1-autoissa.

Yhteenvetona syynä oli haastavimmat olosuhteet renkaiden käyttöön. Silverstonen radalla vaaditaan eniten vasemmalta eturenkaalta, joka myös tässä tapauksessa joutui äärimmäisen paineen alle suuren kierrosmäärän kanssa. 

Pirelli vahvistaa tulevan viikonlopun rengasseoksien C2, C3 ja C4 olevan astetta pehmeämpiä kuin viime viikonloppuna. Renkaiden alinta painetta nostetaan rakenteiden rasituksen vähentämiseksi.

Formula ykköset jatkuvat tulevana viikonloppuna toisella Silverstonen radalla ajettavalla osakilpailulla, kun vuorossa on 70-vuotisjuhlakisa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja