Mainos

PAU: Rinteen väläyttämä kertakorvaus ei ole ratkaisu Postin kiistaan – Palta toivoo osapuolille neuvottelurauhaa

Työntekijäliitto Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tyrmää pääministeri Antti Rinteen (sd.) väläyttämän kertakorvauksen ratkaisuna kiistaan Postin palkoista.

– Olen jo pidemmän aikaa sanonut, että tämän tyyppiset kertakorvaukset lämmittävät hetkellisesti, mutta se loppuu aika lyhyeen se lämmittävä vaikutus. Me ei olla nähty, että se on ratkaisu tähän asiaan, sanoo PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen MTV Uutisille.

PAU:n Nieminen sanoo, että käynnissä ovat nyt normaalit Paltan ja PAU:n väliset työehtosopimusneuvottelut, eikä siksi odota valtiolta esimerkiksi rahallista apua kiistaan. Hän pitää kuitenkin tervetulleena Rinteen pohdintaa siitä, voisiko valtio mahdollisesti pienentää tuottovaatimustaan Postille. Nieminen katsoo, että valtio-omistajan pitäisi pohtia, onko Postin oltava kannattavaa liiketoimintaa vai kansalaisten tarvitsema palvelu, joka voisi jonkin verran maksaa valtiolle.

Palta: Kilpailukykyongelma koskee 10 000 työntekijää

Työnantajaliitto Paltan mukaan Postin työsopimuksen kilpailukykyongelma koskee koko 10 000 ihmisen joukkoa, joka on Paltan ja PAU:n neuvottelujen piirissä.

Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto ei ota kantaa Rinteen väläyttämään kertakorvausratkaisuun vaan toivoo, että neuvotteluosapuolille annettaisiin työrauha.

– Tilanne on sangen hankala, ja sitä on yritetty ratkaista useaan otteeseen viime vuoden aikana. Tämän vuoksi tietysti toivoisin, että neuvotteleville osapuolille annettaisiin työrauha hakea ratkaisua. Siinä mielessä tämä julkinen pöhinä ja keskustelu ei ainakaan edesauta ratkaisun löytymistä, sanoo Paltan Aarto MTV Uutisille.

Paltan ja PAU:n neuvotteluissa seuraava tapaaminen on kuun lopulla. Työehtosopimukset päättyvät lokakuun lopussa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja