Mainos

Piispa Kalliala papeista, jotka ovat valmiita vihkimään homopareja: "Tietynlainen anarkistinen tilanne"

Turun hiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala pitää pappien valmiutta vihkiä homopareja anarkistisena toimintana, koska siitä ei ole kirkon päätöstä. Kotimaa24 uutisoi eilen, että Tuomiokapituleihin on tehty massakantelu papeista, jotka ovat valmiita vihkimään samaa sukupuolta olevia pappeja.

Kalliala kommentoi uutista Radio Dein Piispan kyselytunnilla sanomalla, että vallitsevan käytännön muutos pitää tehdä yhdessä.

– Voi sanoa toisin päin, että jos samaa toimintamallia lähtisi soveltamaan joihinkin muihin kohtiin, niin huomaa, että tulee hankala tilanne. Tietynlainen anarkistinen tilanne.

Kallialan mukaan kirkon pitäisi pyrkiä ratkaisuun, joka ei riko kirkon yhteyttä. Hän toivoo, että kirkolliskokouksessa asiaan tulee sellainen ratkaisu, joka tyydyttää kaikkia, ja asiaan tulee selvä päätös.

– Tällä hetkellä on tilanne, jossa mietitään oliko tämä nyt oikein, eikö tämä ollut oikein, tai jossa halutaan toimia vain sen takia, että minusta tuntuu hyvältä.

Kalliala itse pitää mahdollisena, että samaa sukupuolta voitaisiin vihkiä kirkossa avioliittoon.

– Näen asian sillä tavalla, että kirkossamme olisi mahdollista omaksua kanta, jossa samaa sukupuolta olevia puolisoita voidaan vihkiä.

Kalliala kuitenkin muistuttaa, että kyseessä ei ole piispojen välinen äänestys.

– Tämähän ei ole sellainen äänestysjuttu piispojen kesken, josta muodostuisi evankelisluterilaisen kirkon kanta.

Kalliala mainitsee, että kirkolla on muitakin erilaisia käsityksiä esimerkiksi kirkon virasta tai kasteesta, mutta joiden kanssa kirkko on oppinut elämään.

Kalliala summaa haastattelussa, että kirkon aiemmin ilmoittama kanta ei ole vanhentunut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja