Mainos

Piiras uusista perunoista ja juustosta

Maukas piirakka täytetään ihanan kermaisella perunatäytteellä. Kokeile Tinan helppoa ja herkullista reseptiä!


4 annosta

  • Piiraspohja:
  • 50 g pehmeää voita
  • 4 dl jauhoja
  • 1,5 dl maitoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • Täyte:
  • 10 keitettyä keskikokoista perunaa
  • 1,5 dl hienonnettua persiljaa
  • 2 dl raastettua valkoista juustoa
  • 2 munaa
  • 2,5 dl vähärasvaista kermaa
  • suolaa ja pippuria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki piiraspohjan ainekset ja jätä odottamaan.

Täyte: Viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kulhossa munat ja kerma. Sekoita massa tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kauli taikina ja painele se piirasvuoan pohjalle. Kauli taikinasta niin iso, että sen reunat roikkuvat hieman piirasvuoan reunojen yli. Näin voit ehkäistä täytteen valumisen vuoasta pois paistamisen aikana. Piirakan ulkonäkö on helppo viimeistellä paistamisen jälkeen, sillä ylimääräinen osa pohjaa on helppo poistaa.

Asettele piiraspohjalle perunaviipaleet, persilja, sipulit ja juusto ja kaada päälle kerma-munaseos. Paista 35-40 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi.

Resepti: Tina Nordström

(Täydellinen päivä 22.5.2008)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.