Piinaako morkkis? Näillä vinkeillä selviät henkisestä krapulasta

Jos vietit liian hauskan vapun ja kärsit nyt seurauksista selkänahassasi, käytä hetki tämän jutun lukemiseen, niin päiväsi näyttää taas aurinkoisemmalta. Helmi neuvoo, miten selviät moraalisen krapulan, tutummin morkkiksen, yli ja unohdat tyhmät toilailusi alta aikayksikön.

Älä hätäile, sillä et ole ainoa, jota kaduttaa tänään. Liian pitkälle venynyt vappuaaton juhlinta painaa varmasti jopa lähipiirissäsi muitakin ihmisiä. Vaikka krapula ei olisi äitynyt pahaksi, voi henkinen krapula, eli morkkis olla sitäkin pahempi. Mitä tulikaan tehtyä? No, älä sitä ajattele, vaan keskity mieluummin lukemaan Helmen vinkit huolettomaan vappupäivään.

Et hölmöile yksin

Ajattele, mitä kaikkea hölmöä muut ovat tehneet, ja miten armollisesti olet itse suhtautunut silloin asiaan. Jos kaverisi on lähettänyt sinulle vaikkapa humalapäissään hävyttömän tekstiviestin, et varmasti ole seuraavana päivänä edes muistanut koko asiaa – tai olet jopa saattanut vintata sille kintaalla ja pitää hauskana vitsinä alusta alkaen.

Jos omia tekemisiään tulee aina liioiteltua ja asian vakavuutta suurenneltua, voit kirjoittaa ylös, mitä teit. Katso tekstiä myöhemmin ja mieti uudestaan, oliko tilanne sittenkään kaiken sen surkuttelun arvoinen.

Anna itsellesi anteeksi – ja osaa pyytää muilta!

Jos olet tehnyt jotain tyhmää tai sanonut jotain harkitsematonta, voit aina pyytää anteeksi. Laita Facebookissa viestiä tai kännykän kautta tekstaria, kiitä hauskasta illasta ja pahoittele, jos olit liian humalassa ja käytit hieman liian kauan tilittäessäsi edesmenneestä koirastasi tai vuosien takaisesta rakkaudestasi.

Osaa antaa myös itsellesi anteeksi ja unohtaa virheesi, kaikillehan niitä kuitenkin sattuu. Välillä on hyväksi myös nauraa omille toilailuilleen.

Lähde ulos, tapaa ihmisiä

Lähde reippaasti ulos ja tapaa ihmisiä. Kotiin suremaan ja voivottelemaan jääminen on karhunpalvelus omaa henkistä hyvinvointiaan kohtaan. Lähde siis nopeasti ihmisten ilmoille ja pidä mielessä visusti mielessä, että yleensä mokat tuntuvat pahemmalta omassa päässä kuin muiden mielissä.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja