Pfizerin ja Biontechin rokotteelle haetaan Euroopassa lupaa myös yli 12-vuotiaille

Biontechin ja Pfizerin koronavirusrokotetta tarvitaan luultavasti myöhemmin kolmas annos, jotta sen antama suoja säilyy 0:57
Koronavirusrokotetta tarvitaan luultavasti kolmas annos tulevaisuudessa – katso lisää aiheesta!

Pfizer ja Biontech hakevat koronarokotteelleen hyväksyntää Euroopan lääkevirastolta (EMA) myös 12–15-vuotiaiden ikäryhmään, yhtiöt kertovat tiedotteessaan.

Yhtiöiden mukaan rokote voisi mahdollisen hyväksynnän myötä olla tälle ikäryhmälle tarjolla kesäkuusta lähtien.

Yhtiö on hakenut vastaavaa hyväksyntää myös Yhdysvaltain viranomaisilta.

Tällä hetkellä koronarokotteita annetaan maailmalla vain yli 16-vuotiaille, sillä rokotteiden vaikutuksesta sitä nuorempiin ei ole ollut riittävää tutkimustietoa.

Kyseessä merkittävä askel

Alle 16-vuotiaiden rokottamista koronaa vastaan pidetään merkittävänä askeleena pandemian kitkemisessä lopullisesti. Myös monien suomalaisten vanhempien toiveena olisi, että etenkin vanhemmat lapset saataisiin rokotettua ennen seuraavan kouluvuoden alkua, jotta vältyttäisiin viime vuoden kaltaisilta etäkoulun ja etätöiden yhdistämisen haasteilta.

Maaliskuun lopulla BioNTech ja Pfizer kertoivat, että 12-15-vuotiaille annetut testiannokset antoivat onnistuneita tuloksia koronavirusta vastaan. Nuorilla ei todettu haitallisia oireita ja suoja virusta vastaan oli 100-prosenttinen, Guardian kertoo.

Yhtiöt ovat aloittaneet jo rokotettestejä nuoremmillakin lapsilla aina 6 kuukauden ikäisiin vauvoihin asti.

Tuloksia 5–12-vuotiaiden ikäryhmästä odotetaan saavan heinäkuussa.

Päivitetty 30.4.201 klo 15.09. Lisätty toinen kappale.

Lue myös:

    Uusimmat