Mainos

Peugeot pippurimylly

Eikös ole tuttu esine? Pippurimylly. Jos juuri tällaista ei satu olemaan kotona, on se tuttu ravintolan pöydästä tai pitsakokin työpöydältä. Olet voinut nähdä sen 50 cm korkeana tai ehkä pienempänä, mutta tiedätkö mikä myllyn merkki on? Jos ei tiedä, ei kyllä helposti arvaakaan... Myllyn nimi on automerkki, Peugeot. Toinenkin yllättävä asia koskee tätä herkkusuiden apuvälinettä, nimitäin ikä. Klassinen kaunotar on jo 133-vuotias.

Historia alkaa Ranskasta, missä kahdella veljeksellä, Jean-Frédéric ja Jean-Pierre Peugeotilla, oli ensin viljamylly, mutta he muuttivat sen teräsmyllyksi ja alkoivat tehdä teräksestä työkaluja ja krinoliineja ja kaikkea siltä väliltä. Tehokkaan pippurimyllyn koneiston he keksivät vuonna 1874.

Myllyn hienouksiin kuuluu jauhaa pippurista rouhetta tai hienoa jauhetta portaattomasti. Koneisto ei ruostu, eikä menetä terävyyttään, joten sille on voitu myöntää elinikäinen takuu. Koska pippurin hyvä ystävä on suola, on sille tehty oma myllynsä, jonka koneisto on suolalle suunniteltu. Peugeot pippurimylly taitaa olla pippurimyllyjen Rolls Royce!

Toimittaja: Hanna Sumari
Kuvauksen pippurimyllyt: Decanter

(T.i.l.a. 18.4.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.