Petri Kontiola teki liigahistoriaa – oli päätöspelin sankari ja konna

2:20
Videolla Petri Kontiolan kommentit SaiPa-ottelun jälkeen.

HPK:n Petri Kontiola teki suomalaista jääkiekkohistoriaa, kun hän voitti 36 vuoden ja 192 päivän iässä Liigan runkosarjan pistepörssin. Kontiola on nyt kaikkien aikojen vanhin pistepörssin voittanut pelaaja.

Aiempi ennätys oli Ville Vahalahden nimissä. Vahalahdella oli ikää 36 vuotta ja 127 päivää. Kontiola tehtaili 55 ottelussa tehopisteet 14+41 ja voitti pörssin viiden pisteen erolla toiseksi tulleeseen Rauman Lukon Daniel Audetteen.

Kontiola oli ilmiliekeissä runkosarjan ja HPK:n kauden päätöspelissä SaiPaa vastaan. Hyökkääjä teki toisessa erässä reiluun kahdeksaan minuuttiin neljä tehopistettä (1+3). Kontiola oli vielä ottelun loppuhetkille kiinni sankarin viitassa, mutta otti kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta seitsemän sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

SaiPan Niko Kautiainen tasoitti ottelun ensimmäisellä liigaosumallaan sekunti ennen loppua Kontiolan istuessa jäähyaitiossa. Kontiola otti jatkoajalla toisen kahden minuutin rangaistuksen, tällä kertaa koukkaamisesta ja Jarno Koskiranta viimeisteli ylivoimalla SaiPalle jatkoaikavoiton.

Lappeenrantalaisten voitto merkitsi sitä, että JYP jäi ensimmäistä kertaa sen historiassa pääsarjan viimeiseksi. Puolustajien pistepörssin voiton vei Lukon Robin Press tehopistein 17+31. Ruotsalaispuolustaja oli koko pistepörssin viides. HPK:n ja SaiPan kausi päättyi runkosarjaan. Pudotuspelien ensimmäinen kierros käynnistyy torstaina.

Katso ylläolevalta videolta Petri Kontiolan kommentit SaiPa-ottelun jälkeen.

Alla olevilla videoilla Petri Kontiolan syöttökimaraa SaiPa-ottelusta.

0:49

1:12

1:04

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja