Mainos

Peter Nyman: Uutisankkuri ei saa olla jäykkä - Katso Facebook-video

MTV3:n tuorein uutisankkuri Peter Nyman vietti tänään elämänsä ensimmäisen Facebook-session, kun hän vastaili lukijoiden lähettämiin kysymyksiin Maikkarin uutisten fanisivuilla. Lukijoita kiinnosti esimerkiksi se, miten Nymanin siirtyminen Uutisvuodosta uutisiin onnistui ja voiko uutisissa hänen mielestään hassutella.

Nymanin mielestä työnkuvan vaihto uutisten faktamaailmaan sujui suhteellisen helposti. Entisen työn, Uutisvuodon, uusi ankkuri Baba Lybeck on Nymanin mielestä ottanut paikkansa haltuun hienosti.

- Lybeck on ammattilainen ja tehnyt paljon televisiota, totta kai hän osaa hommansa. Ehkä nainen myös pitää Jarin (Tervo)ja Stanin (Saanila) paremmin kurissa, Nyman vastaa.

Nymanilta udeltiin myös sitä, missä menee vitsailun raja uutistyössä. Hän ei ymmärtänyt esimerkiksi Yle Newsin uutistenlukijan Kimmo Wilskan eilistä oluttempausta lainkaan.

- En edes tiedä missä ohjelmassa tuo olisi toiminut. Ehkä jossain tv:n ulkopuolella.

Nyman sanoo kuitenkin, että uutisankkurin pitää olla muuta kuin jäykkä.

- Saa myös olla persoonallinen, pitääkin, ja mielestäni uutisten uskottavuutta ei lainkaan syö se, että ankkuri käyttää huumoria sopivissa kohdissa. Esimerkiksi BBC:llä ja amerikkalaisilla uutiskanavilla tätä tehdään tyylikkäästi. Tästä voimme rohkeasti mutta varoen ottaa Suomessa oppia, Peter kommentoi.

Lukijoiden haastattelu paljasti myös, että Nyman on todellinen kielinero: hän osaa viittä eri kieltä, ja tilanteen tullen vielä useampaakin.

Loput Nymanin vastaukset ja kuvat voit nähdä kokonaisuudessaan MTV3 uutisten Facebook-sivuilla. Liity sivujen faniksi ja osallistu uutiskeskusteluun! Sivuille pääset tästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.