Peter Madsenin elinkautistuomio Kim Wallin murhasta jää voimaan

Keksijä Madsen tuomittiin elinkautiseen ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta 2:05

Oikeusistuin on päättänyt pitää Peter Madsenin tuomion voimassa, uutisoi Expressen.

Peter Madsenin elinkautinen tuomio toimittaja Kim Wallin murhasta pysyy voimassa. Peter Madsen oli aiemmin valittanut tuomiostaan.

Tanskalainen keksijä tuomittiin huhtikuussa Kim Wallin murhasta elinkautiseen vankeuteen. Madsen vaati, että tuomio muutetaan elinkautisesta rangaistukseksi, jonka kesto on määritelty. 

Toimittaja Kim Wall joutui henkirikoksen uhriksi työkeikan aikana, jolloin hän oli Madsenin itse rakentaman sukellusveneen kyydissä.

Voidaanko Madsenia pitää psykopaattina? Vankilapsykiatri vastaa 3:03

Kertomus muuttui useaan kertaan

Madsenia alettiin epäillä henkirikoksesta pian sukellusveneen uppoamisen jälkeen ja epäilyt vahvistuivat, kun merestä nostettiin torso, joka paljastui DNA-tutkimuksissa Kim Wallin ruumiiksi. Madsenin kertomus tapahtumien kulusta on muuttunut useaan otteeseen.

Oikeus totesi huhtikuussa, että Madsen syyllistyi Kim Wallin murhaan ja kohdisti häneen väkivaltaa Wallin ollessa vielä elossa. Oikeuden mukaan Madsen on myös osoittanut kiinnostusta väkivaltaa ja murhaamista kohtaan.

Oikeus perusteli murhatuomiotaan muun muassa siksi, että Madsen ei ole osannut esittää järkevää selitystä sille, miksi hän toi teossa käytettyjä esineitä sukellusveneeseen. Sukellusveneestä löytyi Madsenille kuuluva saha, köysi, ruuvimeisseli ja metalliputki.

Lue myös:

    Uusimmat