Mainos

Petäistö: Lounais-Ranskan ampumavälikohtauksissa paljon yhtäläisyyksiä

MTV3:n kirjeenvaihtaja Helena Petäistö sanoo, että Lounais-Ranskassa viikon sisällä tapahtuneissa ampumavälikohtauksissa on paljon yhtäläisyyksiä.

Tänään neljä henkilöä kuoli Toulousen kaupungissa, kun skootterilla liikkeellä ollut henkilö avasi tulen Ozarah Hatorahin juutalaiskoulussa. Kuolleista kolme oli lapsia ja yksi aikuinen.

Ampumatapauksissa seitsemän uhria

- Se, mikä on ranskalaisia koskettanut erityisesti on se, että tämä 30-vuotias uskonnonopettaja ja kaksi niistä (kuolleista) lapsista olivat hänen lapsiaan, Petäistö kertoo.

Kolmas surmansa saanut lapsi oli koulun rehtorin tytär, joka Petäistön mukaan tapettiin rehtorien silmien edessä.

Poliisilla ei vielä ole tarkkaa tietoa tekijästä, mutta tänään tapahtuneessa iskussa oli hyvin paljon yhtäläisyyksiä viime viikolla sattuneisiin ampumavälikohtauksiin.

- Kaksi viime viikolla tapahtunutta ampumavälikohtausta oli suunnattu laskuvarjojääkäreihin, jotka kaikki olivat muslimeja. Tämä yksi henkilö, joka on tullut paikalle ampumaan , on tullut joka kerta skootterilla. Ja tässä kouluampumavälikohtauksessa hän käytti kahta asetta, joista se ensimmäinen kevyempi ase meni nähtävästi jumiin, jolloin hän vaihtoi toiseen aseeseen, joka oli samanlainen kuin näissä viime viikon tapauksissa, Petäistö kuvailee.

Petäistö muistuttaa, että Ranskassa on pian presidentinvaalit ja ampumavälikohtaukset voivat nousta vaaliteemaksi.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on nostanut Lounais-Ranskan hälytystasoa. Jo aiemmin uskonnolliset rakennukset sekä koulut oli asetettu tarkkailuun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.