Ihmisjahti käynnissä - sarjamurhaaja vapaana Ranskassa?

Opettaja ja kolme lasta ovat saaneet surmansa kouluammuskelussa Ranskassa. Heidät ammuttiin juutalaisen koulun edessä.

Surmansa saaneet lapset olivat 3-, 6- ja 10-vuotiaita.

Tapaus on kolmas kerta viikon sisällä, kun skootterilla paikalle saapunut mies on ryhtynyt ampumaan.

Erään koululaisen isä kertoo AFP:lle, että epäilty mies alkoi ampua kohti ihmisryhmää koulun edessä.

Ihmisjahti käynnissä

Lounais-Ranskan poliisi käynnisti viime viikolla suuren ihmisjahdin, kun kolme sotilasta sai surmansa ja kaksi haavoittui kahdessa erillisessä, mutta toisiinsa liittyvissä tapauksissa.

Molemmissa tapauksissa rikoksen tekijä pakeni skootterilla paikalta.

Tutkinnassa on mukana noin 60 poliisia ja terrorisminvastaista asiantuntijaa.

Ranskan ulkoministeri Alain Juppen mukaan sotilaiden kuolema ei liity heidän Afganistan-palvelukseensa. Armeija on kieltänyt univormujen käytön kasarmialueen ulkopuolella.

Tästä huolimatta ensimmäinen uhri, siviilivaatteissa ollut 30-vuotias aliupseeri ammuttiin kuoliaaksi lähietäisyydeltä kadulla viikko sitten sunnuntaina. Paikalta pakeni tehokkaalla skootterilla mustaan ajoasuun ja visiirilliseen kypärään pukeutunut mies.

Viime torstaina kolme sotilasta ammuttiin heidän seisoessaan kasarmin ulkopuolella olevalla pankkiautomaatilla 28 kilometrin päässä ensimmäisestä ampumapaikasta. Silminnäkijän mukaan mustiin pukeutunut mies käveli univormuun pukeutuneiden, mutta aseistamattomien sotilaiden luokse ja ampui heitä lähietäisyydeltä.

Kaksi sotilasta kuoli heti ja kolmas haavoittui vakavasti. Silminnäkijöiden mukaan ampuja käänsi haavoittuneen, pakoon ryömivän sotilaan ympäri ja ampui kolme häneen laukausta ennen kuin nousi skootterinsa selkään ja pakeni.

Poliisin mukaan samaa asetta käytettiin molemmissa ampumatapauksissa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat