Perutun F1-kisan pomo raivostui sarjalle – karmeat koronaluvut ovat promoottorin mukaan hämääviä

F1-kalenterista tältä kaudelta pois pyyhittyjen kisojen joukkoon kuuluvan Brasilian GP:n promoottori ei sulata sarjan päätöstä jättää saapumatta maahan siellä raivoavan koronaviruspandemian takia.

F1-sarja perusteli asiaa perjantain tiedotteessaan sillä, että viisi tallia oli nostanut esiin huolia Brasiliaan matkustamisesta maan vakavan koronavirustilanteen takia.

Interlagosin ratapromoottori Tamas Rohonyi otti ilmoituksen raskaasti. Hänen mukaansa sarja ei ottanut huomioon laajan maan alueellisesti hyvin erilaista tilannetta.

– Ensinnäkin peruutus ei tullut meille yllätyksenä, mutta minun täytyy sanoa vastineeksi, ettemme hyväksy sen perustelua, Rohonyi kritisoi päätöstä Motorsport.comille.

– He puhuvat virustartuntojen määrästä Brasiliassa, mikä on vähän kuin vertaisi Kaliforniaa ja Floridaa keskenään, vaikka ne ovat maanosan eri laidoilla.

– Meillä on olemassa kaikki luvut osavaltioittain ja Sao Paulon kaupungista. Nämä tiedot on toimitettu (Kansainvälisen autoliiton) FIA:n lääketieteelliselle toimikunnalle omalta lääkäriltämme, joka on muuten sen varapuheenjohtaja. Ne luvut ovat kaikki hyviä, Rohonyi perustelee.

– Itse asiassa, kun vertaat Sao Paulon lukuja, jopa Brasilian lukuja väkilukuun suhteutettuna Englantiin, ne ovat paljon parempia.

Promoottorin mukaan F1-sarjan perustelut tuntuvat tässä valossa jopa keksityiltä. Myös päätösvallan antaminen talleille kismittää Rohonyia. Interlagos on hänen mukaansa hakemassa hyvitystä asiassa.

Brasiliassa todettiin lauantaina lähes 60 000 uutta koronavirustartuntaa, näistä 16 200 Sao Paulossa. Kuolleita oli kirjattu 1 311 lisää edeltävään päivään verrattuna. Kaikkiaan maassa on kuollut koronavirukseen yli 84 000 ihmistä. Neljäsosa menehtyneistä on tullut Sao Paulossa.

Tilanteen ollessa alkukesästä vasta pahenemassa, Rohonyi vakuutti Interlagosin käynnistävän lipunmyynnin marraskuulle alun perin suunniteltuun tapahtumaan.

Lue myös:

    Uusimmat