F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-kisapomolta karmea lausunto: GP ajetaan yleisölle – maasta paennut Bernie Ecclestone ja tuoreet luvut kertovat järkyttävästä tilanteesta

2:27
Raportti toukokuun lopulta kertoi Brasilian pahasta koronavirustilanteesta.

Alustavan F1-kalenterin mukaan marraskuussa ajettavaksi tarkoitettu Brasilian GP kisataan yleisön edessä, vakuuttaa kisajärjestäjä Tamas Rohonyi talouslehti Forbesin haastattelussa. Samaan aikaan maan koronaviruskuolemien määrä jatkaa hurjissa lukemissa.

F1-sarja julkaisi tiistaina kalenterin kahdeksalle Euroopan kisalle, jotka pyritään ajamaan ilman yleisöä syyskuun alkuun mennessä. Tämän jälkeen sirkuksen on määrä jatkaa kaukokisoihin Aasiaan sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan.

Brasilian GP on alkuperäisessä kalenterissa merkitty marraskuulle, ja kisaorganisaatio etenee järjestelyissään luottaen täysin siihen, että tuolloin tapahtuma voidaan järjestää normaalisti.

– Brasilian GP:n järjestelyt ovat aikataulussa, ja me olemme varmoja, että kuuluisa Interlagosin rata isännöi jälleen yhtä kiehtovaa kisaa. Tapahtuma viedään läpi voimassa olevan sopimuksen mukaisesti ilman ongelmia, Rohonyi vakuuttaa Forbesille.

Rohonyi odottaa, että syksyn kisajärjestäjät saavat pian aloittaa lipunmyynnin tapahtumiinsa. Myös Sao Paulon pormestari Bruno Covas on näyttänyt F1-kisalle vihreää valoa todettuaan, että koronarajoitusten asteittainen purkaminen voidaan aloittaa ja F1-kisa on tässä asialistan kärjessä.

Paineet kisan järjestämiselle yleisön edessä ovat kovat. Interlagos on ollut F1-sarjan kaupalliset oikeudet omistavan Liberty Median suurennuslasin alla talouslukujensa puolesta, ja monena vuonna sen toteutuminen on varmistunut vasta viimeisten kisojen joukossa. Viime vuonna viikonloppuun osallistui yli 158 000 katsojaa, joten lipputulojen menetys olisi iso isku organisaatiolle.

Samaan aikaan Brasilia on kuitenkin koronaviruksen leviämisen kartalla tulipunaisten maiden joukossa. Tiistaina maassa raportoitiin yli 33 000 uutta tartuntaa ja 956 kuollutta edellispäivään verrattuna. Kaikkiaan Brasiliassa on vahvistettu liki puoli miljoonaa tartuntaa, joista neljännes Sao Paulossa, ja lähes 29 000 kuollutta.

Entinen F1-sarjapomo Bernie Ecclestone pakeni toukokuussa perheineen asuinmaastaan Brasiliasta Sveitsiin. Hän kertoi tuolloin koruttoman kuvauksen tilanteesta Sao Paulossa. 89-vuotiaan Ecclestonen perheeseen odotetaan lasta.

– Sao Paulosta on tullut yhtäkkiä koronaviruspandemian keskittymä. Kuolleita makaa keskellä katua, sairaalat ovat tupaten täynnä ja presidentti Jair Bolsonaro on täysin neuvoton, Ecclestone raportoi verkkosivusto thejudge13.comin mukaan.

– Hän vasta nyt alkaa ymmärtää tilanteen vakavuuden Brasiliassa. Ainakaan lapsemme ei synny kesäkuussa tähän Brasilian kaaoksen keskelle, jossa sairaalat ovat täysin ruuhkautuneita, Ecclestone jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja