Mainos

Perussuomalaiset eri kannoilla EU:n puolustuspolitiikassa

Suurin osa Euroopan parlamenttiin ehdolla olevista perussuomalaisista ilmoittaa kannattavansa EU:lle yhteistä puolustusta sekä pakolaispolitiikkaa. Ehdokkaiden enemmistö vastaa MTV:n vaalikoneessa näihin asioihin selvästi puolueen virallisesta linjasta ja puheenjohtaja Timo Soinin näkemyksistä poikkeavalla tavalla.

Kaikki perussuomalaisten kymmenen euroehdokasta katsovat, että EU kaventaa liikaa Suomen itsemääräämisoikeutta. Silti heistä suurin osa näyttää olevan valmis luovuttamaan lisää valtaa Brysseliin.

MTV:n vaalikoneessa on väittämä "EU tarvitsee yhtenäisen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikan". Puheenjohtaja Soini vastustaa ajatusta jyrkästi tuttuun tapaan ja puolueen linjan mukaisesti. Samoin tekevät hänen avustajansa Vesa-Matti Saarakkala sekä Erkki Havansi.

Suurin osa perussuomalaisten ehdokkaista kuitenkin ilmoittaa kannattavansa yhteistä politiikkaa.

Myös puolustusta koskevaan kysymykseen perussuomalaisten ehdokkaiden enemmistö vastaa kovin toisella tavoin kuin puolueen puheenjohtaja.

Perussuomalaisten kymmenestä ehdokkaasta peräti kuusi ilmoittaa kannattavansa EU:lle yhteistä puolustusta, osa hyvinkin lämpimästi.

- Tässä on nyt varmaan kysymys näistä vaalikoneista. Ne on välillä vähän vaikeatajuisia, ja siinä tulee äkkiä sellainen, että miten sinne itsensä asemoi, Soini sanoo

Useat ehdokkaat ovat kuitenkin perustelleet kantaansa. Esimerkiksi Kike Elomaa kirjoittaa, että yhteinen puolustus on hyvä, kunhan se ei ole Nato-vetoinen.

Katso Anne Sjöholmin juttu MTV3 Katsomosta (Kymmenen uutiset 15.5.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.