Mainos

Peruskoulu tuhoutui tulipalossa Kontiolahdella

Tulipalo tuhosi peruskoulun Kontiolahdella lauantaina. Kylmäojan koulun palossa ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta 230 oppilasta ja viitisentoista opettaajaa menetti työtilansa. Aineelliset vahingot ovat suuret. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Kontiolahti kartalla

Tulipalo tuhosi suuren peruskoulun Kontiolahden Lehmossa lauantaina. Kylmäojan koulun palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta 230 oppilasta ja viitisentoista opettajaa menetti työtilansa. Aineelliset vahingot ovat suuret, sillä pulpetit, kirjat ja muut irtaimisto jäivät liekkeihin.

Koulukiinteistön viereen viime vuonna rakennettu päiväkoti selvisi savuvahingoilla. Päiväkodin irtaimistoa ehdittiin siirtää myös turvaan. Lauantaina päiväkodissa ei ollut lapsia eikä henkilökuntaa. Samoin uuden liikuntahallin rakennustyömaa pystyttiin suojelemaan liekeiltä. Liikuntahallin rakennustyö on vasta aloitettu, ja pystyssä on vasta betonipalkkeja.

Koulukiinteistössä oli tilat 12 luokalle, erityisopetukselle ja opettajille. Tiilirunkoisen kiinteistön katon romahtivat iltapäivällä palon edetessä. Joensuun hätäkeskus sai hälytyksen noin kello 11.15. Sammutustöihin osallistui yksiköitä Kontiolahdelta, Joensuusta ja Pyhäselästä. Jälkisammutus jatkui iltaan saakka.

Palomestari Jari Turunen kertoo, että palo alkoi rakennustyömaan eristekasasta ja levisi siitä koulun kattorakenteisiin. Poliisi tutkii syttymissyytä. Palokunnilla oli Turusen mukaan ongelmia vedensaannissa, vaikka putkiston painetta nostettiin ja vettä ajettiin kaikilla mahdollisilla säiliöautoilla.

Ei jäänyt edes ovea ilmoitukselle

-Kaikki on mennyt. Nyt ei ole edes koulun ovea, johon voisi kirjoittaa lapun, että koulu on suljettu, Kylmäojan johtajaopettaja Juha Rytkönen harmitteli tuhoa.

Kylmäojan koulu sijaitsee noin 10 kilometriä Joensuun pohjoispuolella. Se on väestöltään kasvava koulupiiri. Oppilasmäärä oli tarkoitus nostaa lähivuosina 300:een. Koululla on rakennettu jatkuvasti lisää tilaa. -Kunhan järkytyksestä selvitään, pitää ryhtyä miettimään, miten annamme lapsille opetusta. Aivan varmasti jollakin tavalla koulutyö saadaan pyörimään. Katsotaan, mistä tilat löytyvät, Rytkönen pohtii.

Rytkösen mukaan Kontiolahden kunnan kouluviranomaiset kokoontuvat mahdollisimman pian, kun palon vahingot kokonaisuudessaan hahmottuvat. Kylmäojan koulukiinteistö oli Rytkösen mukaan monen aikakauden kukkanen. Sitä ryhdyttiin rakentamaan 1954. 1990 tehtiin laajennus. Seuraava laajennus oli 2001. Esiopetustilat ja päiväkoti valmistuivat 2002. Nyt on menossa liikuntahallin pystytys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.