Vastaleivotun pullan tuoksu saa veden kielelle ja muistoja mieleen! Lämpimät korvapuustit ja kylmä maito tai vastakeitetty kahvi luovat herkkuhetken arjen keskelle.
Jo hiipunut leivontaperinne on nousemassa uuteen kukoistukseen, tätä ovat edesauttaneet vaivattomat valmispakasteet ja taikinat. Leipominen on nyt helppoa ja nopeaa – jokainen voi olla taitava jauhopeukalo.
Noin 16 kpl
- ½ l maitoa, voi olla laktoositonta
- 50 g hiivaa
- 1-2 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 muna
- noin 14 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (noin 900 g)
- 100 g voita tai margariinia
- tai
- 2 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (pakaste 2 x 1 kg)
- Väliin:
- 50-100 g voi- tai margariinisulaa
- 1/2-1 dl sokeria tai fariinisokeria
- 1-2 rkl kanelia
- Voiteluun ja päälle:
- muna
- raesokeria
