Peniksen koko saattaa paljastua kengännumerosta

Muinaisen uskomuksen mukaan miehen raajojen koko korreloin erittäin hyvin hänen sukuelimensä pituuteen. On esimerkiksi uskottu, että mitä suurempi jalka miehellä on, sitä järeämpi on hänen sukuelimensä. Onko kuitenkin kyseessä pelkkä myytti, vai aivan todenperäinen juttu? Sen halusi selvittää joukko kansainvälisiä tutkijoita.

Laskentakaavalla pituus selville

Tutkimusryhmä tuli siihen tulokseen, että miehen kengännumerolla ja peniksen pituudella on todellakin tietty yhtäläisyys. Tutkijat saivat aikaiseksi jopa matemaattisen kaavan, jonka avulla saadaan laskettua peniksen ja jalan koon riippuvuussuhde. Kaava on: H=(L+5)/2. H tarkoittaa peniksen pituutta. L on jalan koko senttimetreinä. Tutkijoiden mukaan kaava pätee noin 90 prosentilla miehistä. Kaavan perusteella saadaan esimerkiksi selville, että numeron 41 kenkää käyttävällä miehellä on 15 senttimetrinen penis. Toisaalta numeron 45 kenkää jalassaan heiluttavalla miehellä pitäisi olla 24,4 senttimetriä pitkä penis. Jotenkin tuo tuntuu hiukan liian suurelta luvulta. Oma kengännumeroni on juuri tuo, mutta alapäässä ei kyllä pullistele aivan noin iso elin. Tai sitten kuulun tuohon 10 prosentin ryhmään, jolla kaava ei toimi. Luulen kuitenkin, että kreikkalaiset tiedemiehet ovat omassa tutkimuksessaan vielä enemmän oikeassa.

Nimittäin kreikkalaisen tutkimuksen mukaan kengännumero, nenän koko, miehen paino ja pituus, käden koko ja kehon painoindeksi eivät kerro mitään miehen peniksen koosta. Peniksen koon voi kuitenkin päätellä eräästä kohdasta. Kyseisessä tutkimuksessa nimittäin havaittiin, että miehen etusormen pituus korreloi erittäin hyvin peniksen pituuden kanssa. Eli mitä pidempi etusormi, sitä suurempi penis miehellä on.

Tähän tutkimustulokseen on muissakin tutkimuksissa saatu vahvistusta, sillä sormien pituus on samalla tavalla riippuvainen testosteronin erityksestä kuin peniksen pituus. Uusimpien tutkimusten mukaan jopa miehen luonteen aggressiivisuus voidaan nähdä sormien pituudesta. Mitä lyhyempi etusormi on nimettömään verrattuna, sitä aggressiivisempi mies on. Tätä mieltä on ainakin Alberthan yliopiston tutkija Peter Hurd. Hän kuitenkin huomauttaa, että aggressiivisuuteen vaikuttavat toki muutkin tekijät kuin testosteroni.

Uusi kaava tekeillä

Peniksen pituuksia selvittävä kansainvälinen tutkimusryhmä on tällä hetkellä tekemässä uutta kaavaa, jonka perusteella voidaan laskea peniksen paksuus. Heidän mukaansa, kun jalan leveys on suhteessa peniksen paksuuteen. Naisten kannattaa siis varmuuden vuoksi pitää taskulaskimet ja mittanauhat valmiina. Saattaahan olla, että uusi kaava toimii vallan mainiosti.

Teksti: Kari Heusala

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja