Peltipoliisit lisäsivät turvallisuutta Kehä I:llä – liikennerikokset tai vakavat onnettomuudet eivät kuitenkaan juurikaan vähentyneet

Automaattinen liikennevalvonta on vähentänyt liikenneonnettomuuksien määrää Kehä I:llä, kertoo poliisi. Automaattivalvonta otettiin Kehä I:llä käyttöön vuoden 2016 alussa.

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen ylikomisario Dennis Pastersteinin mukaan automaattivalvontaa voidaan pitää selvästi liikenneturvallisuutta parantavana tekijänä.

–  Nämä Kehä I:n tulokset tukevat aiempien tutkimusten tuloksia. Peltipoliisit ovat ehdottomasti hyvä juttu, Pasterstein sanoo.

Viime vuonna Kehä I:llä sattui vajaa kolmannes vähemmän onnettomuuksia kuin vuosina 2012–2014 keskimäärin. Loukkaantumiseen johtaneita onnettomuuksia tapahtui kuitenkin lähes yhtä paljon kuin aiemmin.

Myös ajoneuvojen keskinopeus on alentunut ja suurten ylinopeuksien osuus liikennevirrassa pienentynyt huomattavasti automaattivalvonnan myötä.

Liikennerikosten määrä ei kuitenkaan ole vähentynyt peltipoliiseista huolimatta. Siihen voi vaikuttaa se, että poliisin valvonta on nelinkertaistunut automaattisen liikenteenvalvonnan myötä, ja rikkeitä on tullut poliisin tietoon aiempaa enemmän.

Kehä I on Suomen vilkkain tie. Tiellä kulkee enimmillään yli 100 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Lue myös:

    Uusimmat