SM-liiga uudisti tappelusääntöään – pelirangaistuksiin merkittäviä muutoksia

SM-liiga on julkistanut sääntömuutoksensa kaudelle 2023-24. Merkittävimmät muutokset koskevat SM-liigassa jaettavia pelirangaistuksia. 

Alkavalla kaudella tuomarit tarkistavat aina kaikki isot rangaistukset (pois lukien tappelut) videolta tilannehuoneen avustuksella.

Kyseinen toimintamalli oli käytössä jo viime kevään pudotuspeliotteluissa. Videotarkistuksen ohella tuomari voi tarvittaessa kumota annetun jäähyn kokonaan. Aiemmin tilanteesta oli aina annettava vähintään kahden minuutin rangaistus.

Tulevalla kaudella tappeluista voi selvitä vain viiden minuutin rangaistuksella. Pääsääntöisesti tappelusta seuraa yhä 5+20 minuutin pelirangaistus, mutta mikäli tappelun toinen osapuoli on selkeästi passiviinen ja haluton tappelemaan, voidaan hänelle tuomita vain viiden minuutin rangaistus ilman pelirangaistusta.

Sääntöjä on viilattu myös muiltakin osin. Jos molemmille joukkueille tuomitaan viidellä viittä vastaan rangaistus, jatketaan ottelua yhä viidellä viittä vastaan.

Lisäksi jos maalivahti poistaa tahallisesti maskinsa läpiajon yhteydessä, tuomitaan ei-rikkoneelle joukkueelle tilanteesta maali aiemman rangaistuslaukauksen sijasta.

Ottelurangaistus puolestaan poistuu sääntökirjasta kokonaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat