Pelicans varmisti kotiedun, TPS pudotuspelipaikan – KooKoon kausi pakettiin jännittävällä SM-liigakierroksella

Pelicans tekee 3-5 maalin 1:08
Nate Schnarr siirsi tällä osumalla Pelicansin 5–3-johtoon Kouvolassa

TPS pelaa pudotuspelejä keväällä 2024. KooKoon kausi päättyi tänään. Lahden Pelicans varmisti puolivälierien kotiedun. 

KooKoon kausi tuli päätökseensä. Joukkue pelasi runkosarjan viimeisen ottelunsa Pelicansia vastaan Kouvolassa. Sumulaakson isännät lähtivät otteluun jo valmiiksi ohuin pudotuspelisaumoin, mutta 3–6-tappion myötä varmistui, että joukkueen kausi päättyy runkosarjaan. 

Pelicans varmisti voitollaan kotiedun pudotuspeleihin. Viidentenä ja kuudentena keikkuvat Kärpät ja IFK eivät voi enää ohittaa lahtelaisia. Tasapisteisiin on mahdollisuus, mutta Pelicansilla on useampi kolmen pisteen voitto enemmän. 

Jukurit voitti KalPan 3–2 jatkoajan jälkeen. Mikkeliläisillä on ohut mahdollisuus syrjäyttää Pelicans kolmannelta sijalta. 

Jo tuntia aiemmin alkaneessa ottelussa Tappara kaatoi Kärpät 3–1. Kirvesrintojen voitto tarkoittaa, että runkosarjan ykköspaikka on käytännössä varma

TPS pudotuspeleihin, Vaasassa tiistaina trilleri

TPS kaappasi dramaattisen vierasvoiton Rauman Lukosta. Ottelu ratkesi vain 26 sekuntia ennen kolmannen erän päätöstä, kun Oliver Lauridsen ohjasi kiekon verkkoon.

TPS:n kolmen pisteen voitto tarkoittaa sitä, että se nousee 84 pisteeseen ja varmistaa vähintään kymppisijan sarjataulukossa. 

Viimeinen pudotuspelipaikka ratkeaa tiistaina Sportin ja Ässien välisessä kohtaamisessa. Joukkueet ovat pisteen erolla toisistaan, Ässät nyt kymmenentenä ja Sport sijalla 11. 

Ässät piti päänsä kylmänä ja kaatoi JYPin Isomäessä 4–1. Sport hävisi Vaasassa HIFK:lle 1–4.

Tiistain ottelun asetelma on selvä: voittajan pelit jatkuvat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, häviäjän kausi päättyy. 

SM-liigakierroksen tulokset:

Tappara–Kärpät 3–1

KalPa–Jukurit 2–3 ja.

KooKoo–Pelicans 3–6

Lukko–TPS 1–2

SaiPa–HPK 7–0

Sport–HIFK 1–4

Ässät–JYP 4–1

Lue myös:

    Uusimmat