Pelialan järjestöpomo: Rovion kauppa tuo lisää suomalaiselle peliteollisuudelle – "Sen takia yrityskauppoihin on menty"

Mitä suuri Rovio-kauppa merkitsee Suomen peliteollisuudelle? 2:08
Haastattelussa Hiltunen kertoo, että toisinaan myös suomalaiset peliyhtiöt ovat olleet ostajan paikalla. Hän myös arvioi, mitkä ovat suomalaisen peliteollisuuden aseet tulevaisuudessa.

Rovion ostaessaan Sega saa erinomaisen mobiilipeleihin erikoistuneen yrityksen ja paremman pääsyn länsimarkkinoille, arvioi suomalaisen pelialan kattojärjestö Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen Kymmenen uutisissa. Samalla hyötyjänä on myös suomalainen peliala, hän sanoo.

– Yleisesti nämä isot yrityskaupat ovat tuoneet meille vähän lisää osaamista, rahaa ja resursseja. Sen takia näihin yrityskauppoihin on yleensä menty, Hiltunen toteaa.

Hän kertoo, että isojen yrityskauppojen taustalla on monesti pyrkimys saada tavoittavuutta tietyillä markkinoilla tai osaamista tai resursseja joihin tarpeisiin.

– Toivon tietysti, että näin käy tässäkin tapauksessa.

Hän pitää isoja yrityskauppoja ja yritysten siirtymistä suomalaisomistuksesta alalla välttämättömänä. Ilmiö on ollut laajemmin käynnissä maailmalla.

– Ilman niitä yrityskauppoja, joita meillä on ollut, meidän kasvuluvut olisivat ihan toisenlaiset. Me emme missään tapauksessa olisi päästy tällaisiin miljardiliikevaihtoihin, hän toteaa.

Haastattelussa hän kertoo myös, että toisinaan suomalaiset peliyhtiöt ovat olleet ostajan paikalla. Hän myös arvioi, mitkä ovat suomalaisen peliteollisuuden aseet tulevaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat