Sonic-siilipelin kehittäjä haluaa ostaa vihaisista linnuista tunnetun Rovion – toimitusjohtaja iloitsee tarjouksesta

Asiantuntija: Rovio-kauppa on Suomen mittakaavassa hyvin merkittävä 4:37
Asiantuntija: Rovio-kauppa on Suomen mittakaavassa hyvin merkittävä.

Japanilainen videopelijätti Sega on julkistanut käteistarjouksen mobiilipeliyhtiö Rovion osakkeenomistajille ja optioiden haltijoille. Rovion osakkeenomistajille tarjotaan 9,25 euron käteisvastiketta osaketta kohden ja optioiden haltijoille 1,48 euroa optiota kohden.

Rovion hallitus on sopinut yksimielisesti suosittelevansa Rovion osakkeenomistajille ja optioiden haltijoille tarjouksen hyväksymistä.

Ostotarjouksen kokonaishinta on noin 706 miljoonaa euroa.

– Tarjous on hyvä Rovion osakkeenomistajille, arvioi peliyhtiöihin erikoistunut analyytikko Atte Riikola analyysiyhtiö Inderesistä.

Roviota on Riikolan mukaan hinnoiteltu yhtiön pörssiin listautumisen jälkeen noin kymmenenkertaisesti liikevoittoon nähden, kun taas tarjouksen arvo on noin 14-kertainen suhteessa liikevoittoon.

Rovion kasvunäkymä on ollut vakaa, joten ostotarjous kertoo Riikolan mielestä siitä, että Sega näkee yhtiössä kasvupotentiaalia.

Mitä suuri Rovio-kauppa merkitsee Suomen peliteollisuudelle? 2:08
Mitä suuri Rovio-kauppa merkitsee Suomen peliteollisuudelle?

Ilmoitus puski kurssin nousuun

Rovion kurssi lähti nousuun Helsingin pörssissä heti kaupankäynnin alettua. Yhtiön kurssi oli iltapäivällä vajaan 18 prosentin nousussa.

Tarjouksen odotetaan toteutuvan vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Kaupalla ei odoteta olevan merkittäviä välittömiä vaikutuksia Rovion liiketoimintaan, varoihin, johdon tai työntekijöiden asemaan eikä toimipaikkojen sijaintiin.

Segan tunnetuimpia videopelejä on Sonic the Hedgehog -sarja.

Rovio tunnetaan parhaiten Angry Birds -brändistään, joka sai alkunsa suosittuna mobiilipelinä vuonna 2009. Suomalaisyhtiö ei ole onnistunut jäljittelemään Angry Birdsin valtaisaa suosiota myöhemmillä peleillään.

Rovion toimitusjohtaja uskoo, että kauppa hyödyttäisi molempia

Rovion toimitusjohtaja Alexandre Pelletier-Normand uskoo, että kauppa hyödyttää toteutuessaan molempia yhtiöitä, koska yhtiöt voivat hyötyä toistensa vahvuuksista.

Rovio on Pelletier-Normandin mukaan vahva erityisesti mobiilipelien kehittämisessä, kun taas Segalla on vahvaa osaamista pc- ja konsolipeleistä.

– Kaupan toteutuessa Roviolla saattaisi olla mahdollisuus kehittää pelejä, jotka hyödyntävät molempia brändejä, Pelletier-Normand kiittelee.

Toimitusjohtajan mukaan yhtiössä suunnitellaan Angry Bids -pelien viemistä pc-laitteisiin ja konsoleihin, mutta yhtiö haluaa hakea kasvua myös uusista brändeistä.

– Uusien pelien menestyksekäs lanseeraaminen on nykymarkkinassa yhä vaikeampaa, koska markkinoilla on niin paljon pelejä.

Sega pitää tarjousta kohtuullisena

Segan ostotarjous on toimitusjohtajan mielestä kohtuullinen ja reilu.

– Tarjouksen preemio on 63 prosenttia siitä, mikä yhtiön osakkeiden päätöskurssi oli viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen erään kolmannen osapuolen julkistamaa ei-sitovaa tarjousta.

Pelletier-Normandin mukaan maanantaina alkuiltapäivästä vajaa 50 prosenttia osakkeen omistajista on sitoutunut hyväksymään Segan ostotarjouksen.

Viime kuussa Rovio kertoi keskeyttäneensä keskustelut ostajakandidaatti Playtikan kanssa. Tällöin Rovio kertoi jatkavansa keskusteluja muiden tahojen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat