Veneitä säilyttäneessä teollisuushallissa paloi Kemiönsaaressa

Kemiönsaaressa Björkbodan alueella syttyi tiistai-iltapäivänä tulipalo teollisuushallissa, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitos.

Pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta Teollisuuskadulle hieman kello viiden jälkeen iltapäivällä. Hieman kello kuuden jälkeen palon kerrottiin olleen sammutettu.

Päivystävä palomestari Markus Rautio kertoi STT:lle, että palossa ei sattunut henkilövahinkoja, mutta noin hehtaarin kokoisen hallin irtaimisto kärsi vaurioita palossa.

Teollisuushalli on vanha lukkotehdas, jossa on säilytetty veneitä. Vahinkoja kertyisi Raution mukaan usean sadan tuhannen euron edestä.

– Osa veneistä kärsi mittaviakin palovahinkoja ja loput savuvahinkoja, Rautio sanoo.

Palon syttymissyy ei ollut vielä tiistai-iltana tiedossa, mutta Raution mukaan palo lähti liikkeelle siitä päädystä hallia, missä veneitä säilytettiin.

Pelastuslaitos kehotti aikaisemmin asukkaita Björkbodantien pohjoispuolella sulkemaan ikkunat ja ilmastoinnin, sekä välttämään alueella liikkumista. Palosta aiheutui runsaasti savua. Noin kello seitsemältä illalla Rautio kuitenkin sanoi, että tämä ohjeistus olisi nyt ohi ja ikkunoita voisi taas pitää auki.


Lue myös:

    Uusimmat