Pelastaa pikkupojan hengen päivittäin – alle 1,5 kilon painoinen perhoskoira tekee tärkeää työtä

Koulun käytäviä kuljeskeleva, alle puolentoista kilon painoinen perhoskoira on taatusti luokkatovereitaan pienempi, mutta sillä on tärkeä rooli erään kuudesluokkalaisen pojan elämässä.

Ohiolaisella Athan Bungerilla diagnosoitiin ykköstyypin diabetes tämän ollessa 5-vuotias, eikä hänen elimistönsä pystynyt enää säätelemään sokeritasojaan. Tilanne oli jo niin paha, että Bungerin perhe suunnitteli tälle jopa hautajaisia.

Bungerin on pitänyt käyttää erityistä monitoria, jotta tämä pysyisi turvassa samanlaisilta säikäytyksiltä kuin 5-vuotiaana. Nyt kun poika on 12-vuotias, on hän saanut entistä tarkemman "laitteen". Sellaisen, joka pystyy huomaamaan sokeritasojen romahtamisen jopa ennen monitoria, nimittäin J-Lo-nimisen koiran. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Karvaisempi oppilas

Bungerin yksinhuoltajaäiti, Rachel, oli helpottunut kuullessaan mahdollisuudesta käyttää 4 Paws For Ability -yhdistyksen kouluttamaa hypokoiraa.

Bunger ja laulaja Jennifer Lopezin mukaan nimetty J-Lo opettelivat kommunikoimaan keskenään kuuden tunnin ajan päivässä liki kahden viikon ajan. Nyt poika ja koira ovat erottamattomat. J-Lo seuraa Bungeria kaikkiin tämän harrastuksiin, ja tietysti myös koulun penkille.

– Meillä on vain yksi oppilas lisää, vähän karvaisempi, Bungerin koulun rehtori totesi Journal Newsille.

– Sen sijaan, että meillä olisi 1 000 oppilasta, meillä on 1 001.

J-Lo pystyy nenällään haistamaan sen, kun Bungerin verensokeritasot laskevat alle 80:n tai kohoavat yli 150:n. Aina kun koira haistaa uhan, se alkaa nuolla Bungerin käsivartta tai repiä tämän paitaa.

Lähde: Journal News

Mitä on ystävyys? Katso videolta lasten vastaukset:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja