Pekka Pouta paljastaa karmean käänteen: Kiirastorstain lämpöaaltoa seuraa jopa 20 sentin lumikaaos pääsiäisenä

Tässä pääsiäisen sää: Lämmöstä takaisin talveen 4:40
Pääsiäisenä on uusi sadealue joka päivä, joista viimeisin maanantaina on kaikkein uhkaavin.

Oletko suuntaamassa pääsiäiseksi Lappiin – ja palaamassa etelään töihin tiistaiksi? Kannattaa varautua melkoiseen myräkkään paluumatkan varrella, Pekka Pouta varoittaa.

Kiirastorstai lupaa upeaa keväistä säätä pääsiäispyhiksi, kun lämpötila voi maan lounaisosissa nousta jopa 12 asteeseen.

Todella keväisen oloinen päivä – vuoden lämpimin ja pitkään lämpimimpänä pysyykin, Pekka Pouta ennustaa.

Nimittäin sitten alkaa märkä kärsimysnäytelmä. Pitkänäperjantaina vesisaderintama hyydyttää Suomen eteläosat viiden asteen paikkeille, ja rippeet kiirastorstain lämmöstä ovat enää Savon pohjoispuolella.

Tätä seuraa uusi sadealue joka päivä, joista viimeisin maanantaina on kaikkein uhkaavin. Ennusteissa on jopa 20 senttimetrin lumikertymiä Oulun korkeudelle sekä maan keskiosiin.

Vielä ei tiedä, mihin kohtaan asettuu. Mutta todella sakea. Pohjoisesta lähdet ajamaan töihin, niin huono ajokeli. Ei ole mitään syytä vaihtaa kesärenkaita etelässäkään, Pouta varoittaa.

Nimittäin pääsiäisen sademyräköiden jälkeen kylmä ilma puhaltaa etelään asti, ja lämpötila hiipii aurinkoisella säälläkään tuskin plussalle. Lappiin palaavat viime öiltä tutut hirmuiset yöpakkaset.

Niin kylmää, että Suomen eteläpuolellakin pyryttää lunta. 

Vielä hetki sitten sinne ennustettiin pääsiäiseksi jopa 20 asteen lämpötiloja.

Lue myös:

    Uusimmat