Pekka Pouta murskaa Etelä-Suomen hankiunelmat tältä talvelta: "Tarvitsisi kunnon ihmeen" – totuus lienee loskainen

4:33

Talvi on ollut epätavallisen lämmin ainakin osassa maata ja lumiraja on kivunnut jo korkealle, vaikka on tammikuu. Pekka Poudan mukaan sää jatkuu tavanomaista lämpimämpänä ainakin osassa maata vielä pitkään.

Viime yönä osa havaintoasemista uusi tammikuun lämpöennätyksensä, kun Föhn-tuuli toi Suomeen jopa 9 asteen lämpölukemat. Tammikuun sää on ollut tavanomaista lämpimämpi eikä terminen talvi ole ehtinyt aivan eteläisimmässä Suomessa ja lounaisrannikolla edes alkaa.

Pekka Pouta arvelee MTV Uutiset Livessä, että etelän talvea saatetaan joutua odottamaan vielä jonkin aikaa.

– Tuore kuukausiennuste näyttää viimeisellä viikollakin etelä- ja keskiosassa 2-4 astetta lämpimämmältä.

Ensi viikolla Suomen ylitse kulkee enemmän sadealueita, joka saattaa tuoda tullessaan myös uutta lunta. Ainakin maan keskiosaan ja pohjoiseen.

– Tyypillistä on, että jos ilma on keskimääräistä sateisempaa, sen olomuoto on vaihteleva. Tässä on enemmän toiveita loskatalven tulosta kuin kunnon talvesta.

Pekka Poudan mukaan etelän talvelle on olemassa vielä mahdollisuuksia. Silti toiveet pysyvästä lumipeitteestä saattavat jäädä etelässä tämän talven osalta haaveiksi.

– Joskus maaliskuu on kylmin kuukausi. Mutta se, että rannikolle tulisi kunnon talvi, tarvitsisi kunnon ihmeen, sillä meret eivät ole jäässä muualla, kuin Perämeren alueella.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja