Mainos

Pekka Pouta ajautui säämieheksi rahapulan takia

Meteorologi eli "Metku" Pekka Pouta on Radio Novan viikon miesvieraana. Miestä on työllistänyt viime aikoina, mikäs muukaan, kuin tuhka.

Pekka Pouta kertoo olevansa tuhkapilven ansiosta väsynyt mies. Tuhkapilveä on seurattu sekä säälähetyksissä että varsinaisissa uutislähetyksissä, joten Poudalla on riittänyt töitä.

- Neljä päivää on ollut aika tiivistä, mies kertoo, mutta mainitsee viikon olleen myös poikkeuksellisen mielenkiintoinen.

- On se jännää, se antaa virtaa ja energiaa. Olisin todennäköisesti enemmän väsähtänyt, jos tuhkaa ei taivaalla olisi ollut.

Hän oli työvuorossa kun ensimmäiset tiedot tuhkapilvestä saavuttivat MTV3:n uutiset. Kysymyksiä tuli muun muassa.siitä, voidaanko tuhkan leviämistä esittää animaatioiden avulla. Pouta joutui myös heti asiantuntijan rooliin, koska on titteliltään myös luonnontieteilijä.

Sattumalta alalle

Pekka Pouta joutui alalle sattumalta. Hän lähti opiskelemaan teoreettista fysiikkaa tarkoituksenaan päätyä tutkijaksi. Tie vei kuitenkin meteorologi-opintoihin. Televisioon Pouta päätyi, koska oli omien sanojensa mukaan "peeaa".

- Aamutelkkuun haettiin "metkua", eli herätykset olivat kolmelta yöllä. Valmiit eivät siihen halunneet ja sitten alettiin soittelemaan opiskelijoita läpi. Mie olin ihan täysin peeaa ja kysyin vaan, että voiko opiskella samaan aikaan. Lähdin saman tien.

Television meteorologi ei ollut Pekan opiskeluaikoina mikään haaveammatti. Nykyään tilanne on toinen, enää ei tarvitse soitella perään, vaan alalle on jopa tungosta. Ensimmäiset lähetykset Pekka muistaa hyvin:

- Meillä oli sellanen hikinen PC. Grafiikka oli TekstiTV:n luokkaa.

Nykyään Pekan mukaan juuri kukaan ei enää luule että Pekka Pouta on taiteilijanimi. Tosin Pouta itse epäilee että nimenomaan se, että ihmiset luulevat nimeä keksityksi, säästää hänet monelta sähköpostilta!

Kuuntele koko haastattelu
Osa 1
Osa 2
Osa 3
Osa 4

MTV3-Helmi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.