Patrick, 60, kuoli terroristin luoteihin Belgiassa – ruotsalaisfanin perhe avautui tragediasta

Ruotsalaiset uhattuna – mitä maassa ajatellaan Brysselin ampumatragediasta? 8:52
Ruotsalaiset uhattuna – mitä maassa ajatellaan Brysselin ampumatragediasta?

Ruotsissa järkytyttiin maanantaina, kun kaksi ruotsalaisfania ammuttiin kuoliaaksi Belgiassa, kun he olivat menossa katsomaan jalkapallon EM-karsintaottelua. Toinen heistä oli 60-vuotias Patrick Lundström, jonka läheiset suostuivat kertomaan medialle tuntemuksiaan surun keskellä.

Patrick Lundstörm, 60, oli menossa Belgia-Ruotsi-otteluun pukeutuneena Ruotsin pelipaitaan. Isis-järjestöä kannattanut mies avasi tulen Lundströmiä ja toista ruotsalaista kohti Brysselissä ja murhasi heidät. Mediatietojen mukaan hän kohdisti väkivaltansa nimen omaan ruotsalaisia kohtaan.

Kun mediassa alkoi tulla tietoja ammutuista ruotsalaisista, ei Lundströmin sisaruksilla ollut mitään, tietoa, että kyseessä oli heidän veljensä, kertoo SVT:n toimittajaFredrik Israelsson, joka tuntee yhden sisaruksista.

– Koko perhe on syvässä shokissa ja koko tapahtuma on täysin käsittämätön. Meidän veljeämme ei ole enää. Emme löydä sanoja. Myös toisen uhrin perhe on ajatuksissamme, Lundströmin sisarukset kertovat SVT:lle.

60-vuotias Patrick Lundström asui Sveitsissä ja kävi usein katsomassa Ruotsin maaotteluita. Belgian reissu jäi hänen viimeisekseen. 

Hänen sisaruksensa kirjoittivat lyhyen kirjeen veljestään ja tuntemuksistaan tragedian keskellä:

"Koko perhe on surun murtama.

Patrick oli fantastisen lämmin, humoristinen ja huolehtivainen isä, puoliso, veli, isoisä, eno ja setä. Hän asetti perheensä aina etusijalle.

Hän oli innokas jalkapallokannattaja, joka seurasi maajoukkuetta myötä- ja vastamäessä. Jalkapallo oli hänen suurin mielenkiinnon kohteensa ja Ruotsi-paita oli aina päällä.

Patrick ei tapahtumien keskipisteessä olemisesta. Siksi pyydämme, että kunnioitatte sitä ja annatte perheelle tilaa surra rauhassa."

 

Lue myös:

    Uusimmat