Pastori lähetettiin rippileiriltä kotiin – epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

Helsingin hiippakunnan seurakuntapastorista on tehty rikosilmoitus Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselle. Hiippakunnan vs. lakimiesasessori Jussi Lilja kertoo tehneensä ilmoituksen saatuaan palautetta pastorin toiminnasta rippikoululeirillä.

Lilja on vahvistanut Iltalehdelle, että tieto pastorin poistamisesta helsinkiläiseltä rippileiriltä seksuaalisen ahdistelun vuoksi pitää paikkansa.

– Katsoin, että ilmoituskynnys ylittyy. Asian tutkinta sanoo, mitä on täsmällisemmin tapahtunut, hän toteaa lehden haastattelussa.

Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki kertoo STT:lle, että hänen tietojensa mukaan ahdistelu olisi kohdistunut rippileiriläiseen. Hän ei muista vastaavia tapauksia.

– Tämä on kyllä hyvin harvinaista ja poikkeuksellista. Suhtaudumme näihin äärettömän vakavasti, ja ahdisteluun on nollatoleranssi. Kaikki epäilyt selvitetään, Rintamäki kertoo.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan isoset olivat kertoneet asiasta leirillä mukana olleelle työntekijälle leirin viimeisenä päivänä. Tämä oli ottanut yhteyttä asianomaisen seurakunnan kirkkoherraan.

Tapaus myös tuomiokapitulin käsittelyyn

Hiippakunnan tiedotteen mukaan seurakuntapastori ei ole tällä hetkellä työtehtävissä, seurakunta vastaa pastorin työjärjestelyistä, ja että tuomiokapituli tulee käsittelemään asiaa poliisin jälkeen.

Helsingin hiippakunnassa on kuluvan vuoden maaliskuussa julkaistu Helsingin poliisin seksuaalirikosyksikön kanssa yhdessä laadittu toimintaohje seksuaalisen hyväksikäytön, ahdistelun ja häirinnän ennaltaehkäisyyn sekä näissä tilanteissa toimimiseen.

Hiippakunnasta kerrotaan, että kaikkien seurakuntien kirkkoherroja on kehotettu käymään toimintaohje henkilöstönsä kanssa läpi, sillä työnantajan velvollisuus on huolehtia siitä, että kaikki työntekijät ymmärtävät asiattoman käyttäytymisen ja häirinnän seuraukset.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Kotimaa24.fi.

Lue myös:

    Uusimmat