Pasilan junapainajaisesta paljastui erikoinen yksityiskohta: Tuntematon sankari ei ollutkaan tuntematon, häntä ei vaan tavoitettu kirjoitusvirheen takia

6:59
Video: Täällä Pasilan raiteilletönimistapaus tapahtui.

Helsingin Pasilassa pitkäperjantaina tapahtuneen raiteilletönimisen esitutkinta on valmistumassa. Poliisin mukaan kaikkia osallisia on kuultu, mutta järkevää syytä teolle ei ole löydetty. Poliisi paljastaa myös uusia tietoja julkisuudessakin etsitystä sankarista, joka pelasti raiteille työnnetyn miehen.

Tapauksessa vuonna 1985 syntynyt mies oli työntänyt uhrin junaraiteille Pasilan asemalla ja estänyt tätä nousemasta laiturille lähestyvästä junasta huolimatta. Henkilö pääsi ylös raiteilta 23 sekuntia ennen junan saapumista, koska väliin tuli kolmas henkilö.

Tätä kolmatta henkilöä etsittiin tapahtuneen jälkeen julkisuudessa näyttävästi. Tuntematon sankari ehti olla kateissa viikon, ennen kuin mies ilmoittautui poliisille itse.

Kirjoittiko poliisi numeron väärin?

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Reijo Enqvist paljastaa nyt, että tuntematon sankari ei ollutkaan aivan niin tuntematon, kuin mediassa annettiin ymmärtää.

– Häneltä oli otettu tiedot ylös tapahtumapaikalta, ja sinne oli lipsahtanut väärä puhelinnumero. Häntä ei sen takia tavoitettu.

Kysymykseen siitä, kirjoittiko poliisipartio puhelinnumeron väärin, Enqvist vastaa kiertäen:

– No ne tiedot tulivat meillekin itse asiassa kiertoreittiä pitkin, että se virhe oli ilmeisesti siinä tapahtunut.

Sankari ja poliisi löysivät lopulta toisensa, kun mies oli saanut tiedon siitä, että poliisi tavoittelee häntä. Mies oli Enqvistin mukaan ollut ensin yhteydessä tiedotusvälineeseen, mistä tieto oli välitetty poliisille.

"En ole mitään järjellistä syytä kuullut"

Tapauksen esitutkinta on Enqvistin mukaan loppusuoralla.

Kaikki osalliset on kuultu, ja poliisi odottelee enää vain joitain lausuntoja. Syyttäjälle jutun on määrä siirtyä lähiaikoina.

– Odotamme tietoa esimerkiksi junan jarrutusmatkoista ja tällaisista. Uskon, että juttu lähtee meiltä eteenpäin jo ensi viikolla.

Välikohtauksen yksityiskohdat ovat Enqvistin mukaan pitkälti selvinneet. Motiivia teolle ei ole kuitenkaan löydetty.

– Ei ainakaan minun tietooni ole tullut. En ole mitään järjellistä syytä kuullut.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja