Pasilan junapainajaisen sankari esti uhrin työntämisen uudelleen junaraiteille – "Mulla on aivan sumussa se hetki"

0:39
Valvontakamera tallensi järkyttävän teon Pasilan asemalla huhtikuussa.

Pasilassa työnnettiin huhtikuussa riidan päätteeksi mies kiskoille, vaikka juna oli lähestymässä laituria. Tilanteen onnekkaassa päättymisessä iso rooli oli sillä, että tilanteeseen puutui kolmas mies, joka auttoi radalle työnnettyä pääsemään turvallisesti pois paikalta.

Uhri oli heitetty raiteille, ja hänen yrittäessä sieltä pois tönijä oli potkimalla ja retuuttamalla hänet lähes tyrkännyt hänet sinne uudelleen. Väliintulijan toimet estivät tämän.

"Sähän tapat sen!"

TIlanteen sankariksi tullut oli saapunut paikalle samalla junalla teosta epäillyn miehen kanssa, mutta ei tuntenut tätä entuudestaan. Kun tilanteen vakavuus valkeni hänelle, hän syöksyi väliin.

– Tajuutko mitä sä teet, sähän tapat sen, mies muisteli huutaneensa riehuneelle miehelle.

Hänen omat muistikuvansa tapahtuneesta olivat kuitenkin heikot, mutta mielikuvansa mukaan hän veti miehen pois vaaranpaikasta.

– Jotenkin sain sen pois. Mulla on aivan sumussa se hetki, kun se tapahtui. Olin kai niin shokissa, hän pohtii.

Hänellä ei ole käsitystä, miksi mies niin suuttui ja työnsi uhrin raiteille.

Poliisilla kesti tavanomaista pidempään tavoittaa tilanteessa esimerkillisesti käyttäytynyt mies. Tämä johtui siitä, että kokkolalaismiehen puhelinnumero oli kirjoitettu poliisille väärin, eikä häntä siitä syystä saatu kiinni.

Junakuski ei meinannut uskoa tapahtunutta

Oikeudessa haastateltiin myös laiturilla ajaneen junan kuljettajaa. Kuskin mukaan hänen etäisyytensä paikalta oli noin 200 metriä. Hän ei meinannut uskoa, mitä hänen silmänsä tuona iltana todistivat, eikä hän ollut kuullut kenenkään muunkaan todistaneen vastaavaa tapausta, jossa joku heitettäisiin tarkoituksella junan eteen.

– Siihen tultiin ihan lentäen. Ei normaali tilanne, hän kuvailee.

Hän hidasti kuitenkin junan vauhtia, ja lopulta eteni laiturilla kävelyvauhdilla. Hän kuitenkin piti mahdollisena, että radalle uudelleen päätyminen olisi voinut olla kohtalokasta.

– Se on aito vaaratilanne. Se on kuin peltileikkurilla leikkasi, hän kuvaili hitaastikin lähestyvän junan vaikutusta radalle jääneisiin.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja