Pasilan junapainajainen: Työnhakureissu muuttui vodkan juomiseksi – mies työnsi tuntemattoman junan eteen kotimatkalla, ei muista tapahtumista juuri mitään

0:39
Valvontakamera tallensi järkyttävän teon Pasilan asemalla huhtikuussa.

Täysin tuntemattoman miehen junanraiteille Helsingissä työntänyt kolmikymppinen mies kiistää syyllistyneensä tapon yritykseen. Tapaus sattui Pasilan juna-asemalla huhtikuussa. Mies ei kertomansa mukaan muista hengenvaarallisen illan tapahtumista lähes mitään.

6:59
Täällä kaikki tapahtui: MTV Uutiset Live vieraili Pasilan asemalla.

– En kummemmin puolustele käyttäytymistäni, mies totesi oikeudessa kuulemisensa aluksi.

Miehen mielestä hän syyllistyikin tapon yrityksen sijaan perusmuotoiseen pahoinpitelyyn. 

"Seuraava muistikuva on siitä, kun makaan maassa"

Vuonna 1985 syntynyt mies oli kertomansa mukaan ollut menossa työnhakuun, mutta oli sittemmin päättynyt juomaan olutta kavereidensa kanssa ja hankkinut lopulta muistikuvansa mukaan 0,7 litran vodkapullon. Lisäksi illan aikana oli mahdollisesti käyty baarissa, mutta tältä osin muistikuvat olivat hatarat.

Illalla mies päätyi Pasialan juna-asemalle, jossa hän keskusteli ihmisten kanssa. Tämän jälkeen tilanne kärjistyi, ja syytetty muistaakin olleensa kiihtynyt.

– Halusin häntä loukata suusanallisesti ja lyömällä satuttaa, hän kuvaili harvoja muistikuviaan tapahtuneesta.

– Seuraava muistikuva on siitä, kun makaan maassa ja järjestyksenvalvojat painavat polvella minulle käsirautoja.

Vasta video herätti muistikuvat

Mies kertoi, ettei ollut aamulla putkassa meinannut uskoa, että häntä epäillään tapon yrityksestä.

– Vasta kuin näin videon, valkeni, miten olen käyttäytynyt.

Itse laiturilla riehumista ja raiteille tönäisemistä hän ei kiellä, vaikka ei kertomansa mukaan tapahtunutta tai toimiaan muistakaan. Hän myöntää, että alkoholilla on luultavasti osuutta tapahtumiin, vaikka myöntää, etteivät nämä käy selitykseksti tapahtumille.

– Mulla on ollut tosi huono asenne yhdistettynä tähän vodkaan. Ehkä minut tunnetaan jopa kiivaana, ja mulla on jostain asioita aika jyrkät mielipiteet.

"Selkeästi olen siellä riehunut"

Mies epäili, että hänen riehumisensa taustalla saattoi olla se, että tilanteessa oli jotain pillereitä esillä. Muut tilanteessa olleet henkilöt muistivat, että tilanteessa oli tarjottu minttupastilleja.

Mies kertoi, että illan aikana hän oli kuullut erään tuttunsa olevan nykyisin liikkeessä kovien huumeiden käyttäjien kanssa. Tälla saattoi olla jotain tekemistä hänen reaktionsa kanssa.

– En pidä sitä mitenkään merkityksellisenä, enkä pidä perusteena tällaiselle käyttäytymiselle, jos oli jotain laitonta. Itselläni oli tuota kannabista, hän kuitenkin totesi.

– Selkeästi olen siellä riehunut, ja aika kevein perustein, hän sanoi.

Mies kertoi, että hänen tilanteensa on ollut työssäoloaikana parempi, ja liian vapaa-ajan aikana myös rytmi oli hajonnut. Mies kertoi, että hänellä on suunnitelmia tulevaisuudelle. Mies on ollut käräjäoikeuden istuntoa edeltävän ajan vangittuna rikoksesta epäiltynä.

– Lähiomaiset ja sukulaiset on tästä vähän kauhuissaan, mies totesi. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja