Pasi Nurminen ottaa entistä tukevamman otteen Pelicansista – tulossa isoja muutoksia: "Olisi vastuutonta olla reagoimatta"

7:42
Videolla Pelicansin uuden päävalmentajan Tommi Niemelän haastattelu.

Pelicansin SM-liigajoukkueen värikkäät vaiheet jatkuvat. Toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolun lähtö ja Pasi Nurmisen astuminen esiin oli vasta alkusoittoa. 

Lahden Pelicans ilmoitti keskiviikkona aamulla, että seuran omistaja ja hallituksen jäsen Pasi Nurminensiirtyy varatoimiseksi toimitusjohtajaksi Tomi-Pekka Kolun tilalle

Kolu ilmoitti asiasta aamulla yhteystyökumppaneille Pelicansin golftapahtumassa. 

Eikö hallitus ollut tyytyväinen toimitusjohtajan työhön?

– Nyt mentiin jo kysymyksessä vikaan. Tämä oli yhdessä sovittu asia. Tarkoituksena oli tehdä tilaa minulle päivittäiseen työhön, Nurminen sanoi MTV Urheilulle. 

"Pitää olla keinoja toimia"

Pelicans on hakenut uomiaan jo pidempään. Urheilullisesti vaatimaton kausi ja talouspuolen ongelmat ovat ajaneet seuran hakemaan uusia ratkaisuja pitääkseen pään vedenpinnan yläpuolella. 

Pelicans joutui turvautumaan keväällä ainoana SM-liigajoukkueena pelaajien lomautuksiin. Syyskuussa alkaa jo toinen yt-kierros, jonka kohteena on koko henkilöstö – myös pelaajat. 

Nurmisen mukaan tarkoituksena on hakea muutoksia "määrättyihin toimiin ja organisaatioon". 

– Meidän pitää varautua vallitsevaan tilanteeseen vastuullisena yhtiönä. Luotan, että kausi alkaa lokakuun alussa, mutta olisi vastuutonta olla reagoimatta täysin tilanteeseen. 

Miten se vaikuttaa Pelicansiin, jos kausi joudutaan aloittamaan yleisörajoituksilla?

– Asia nostetaan varmaankin esiin neuvotteluissa. Niihin pitää palata sitten neuvotteluiden jälkeen. Jokainen elää epätietoisuuden vallassa, sen takia pitää olla keinoja toimia. 

"Pidetään pallo ja kiekko liikkeessä"

Kiekkopiireissä on liikkunut pitkään vihiä siitä, että Nurminen olisi valmis luopumaan Pelicansin osakkeistaan. Pitääkö paikkansa?

– Tähän huhukierteeseen olen joutunut vastaamaan usein. Kerrotaan sitten, jos asia on niin. 

Vakuuttavan peliuran tehnyt Nurminen on uhrannut elämässään paljon Pelicansin eteen. Hän on panostanut seuraan rahaa ja toiminut monessa roolissa valmentajasta johtoportaaseen. 

Nurminen ei lähde suoraan spekuloimaan, miten raskas kulunut vuosi on ollut hänelle henkilökohtaisesti. 

– Jokainen yrittäjä tietää, että tilanne luo omat haasteensa. Meillä siinä oli alla vielä epäonnistunut kiekkokausi. Yritetään pitää kiekko ja pallo liikkeessä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja