Parisuhdeterapeutti: Toisen varjoon ei kannata asettua

Mahtuuko yhteen parisuhteeseen kaksi boheemia taiteilijasielua? Vai päteekö tässäkin vanha viisaus, vastakohdat täydentävät toisiaan? Mitä, jos julkkis diivailee kotonakin? Parisuhdeterapeutti Sinikka Savander kertoo, millä eväillä parisuhde pysyy tasapainoisena.

Kaikissa parisuhteissa pitää olla valmis tekemään kompromisseja. Joskus tilanne on kuitenkin sellainen, että joustamaan joutuu aina sama osapuoli.

− Raa'asti yleistäen, suuren taiteilijan vaimon osa ei ole helppo, Sinikka Savander toteaa.

Hänen mukaansa taiteilijan tai muun julkkiksen puolisolta vaaditaan erittäin hyvää omanarvontuntoa, sillä heikon ihmisen itsetunto nujertuu helposti entisestään toisen varjossa.

− Toinen saattaa viedä heikommalta kaiken energian, Savander sanoo.

Hyvässä parisuhteessa ei kilpailla

Savander uskoo, että vaikka "tähden" ja niin sanotun tavallisen ihmisen parisuhde voikin olla työläs, vielä kinkkisempi suhde syntyy kahden tähden välille.

− Kumppaninsa kanssa ei pitäisi koskaan ryhtyä kilpailemaan. Näin voisi kuvitella helposti tapahtuvan kahden taiteilijan välillä, hän sanoo.

Savander ajattelee, että boheemin taiteilijan elämää olisi hyvä olla tasapainottamassa kumppani, joka olisi enemmän käytännön ihminen. Mutta edelleen, tällä käytännön ihmisellä tulisi olla erityisen hyvä itsetunto, jotta ei kokisi itseään vähäpätöisemmäksi, kuin vierellään oleva suuri taiteilija. Taiteilija voisi ammentaa voimaa tavallisesta kotielämästä.

− Toisen varjoon ei kannata asettua, kuuluu Savanderin tärkein neuvo.

Lue myös:

    Uusimmat