Pariskunta luuli lentäneensä Kööpenhaminaan, mutta "bonjour" paljasti totuuden

Simon vaatii korvauksia ja anteeksipyyntöä, koska päätyi Kööpenhaminan sijaan lomalle Pariisiin.

Brittipariskunta ei halunnut lomaa Ranskassa, mutta sinne he joka tapauksessa päätyivät. Kööpenhaminaan matkalla ollut pari päätyi sekaannuksen vuoksi Ryanairin kyydissä aivan väärään maahan, kertoo Manchester Evening News.

"Lähtöaika oli mennyt jo, joten juoksimme portille..."

Tapaus sattui juuri ennen joulua 2021. Simon Forster ja Emma Schofield olivat aikeissa viettää juhlapyhiä Kööpenhaminassa.

Pari oli osannut aavistaa ongelmia jo ennen matkaan lähtöään, koska Manchesterin lentokentällä ruuhka oli melkoinen. Moni myöhästyikin lennoltaan; Simon ja Emmakin jonottivat kaksi tuntia turvatarkastukseen, ja joutuivat lopulta viimeisen kuulutuksen kuultuaan juoksemaan lennolleen.

– Lähtöaika oli mennyt jo, joten juoksimme portille. Päästyämme sinne kolme Ryanairin työntekijää kysyi, olemmeko menossa Kööpenhaminaan, Simon kuvaa.

Pääsivät koneeseen juuri ajoissa

Kaksikon mukaan heidän passinsa ja koneeseennousukorttinsa tarkastettiin normaalisti, ja heidät ohjattiin portaisiin.

Koska oikealle ja suoraan vievät osat kulkuväylästä oli suljettu ketjulla, Emma ja Simon ryntäsivät vasemmalle ja kiitoradalla odottavaan koneeseen. Muita koneita eri ollut lähistöllä.

Katso myös: Nainen sai positiivisen koronatestituloksen kesken lennon – joutui "vessakaranteeniin"! Juttu jatkuu videon alla.

Simon kertoo näyttäneensä asiakirjojaan vielä koneessa henkilökunnalle, joka kuitenkin kehotti miestä "olemaan huoletta ja menemään paikalleen".

– Istumapaikat olivat vapaasti valittavissa, joten istuimme alas, Simon kuvailee.

Bonjour-tervehdys paljasti totuuden

Lento sujui normaalisti, mutta laskeutumisen hetkellä totuus paljastui. Kone oli Kööpenhaminan sijaan lentänyt Beauvaisiin, Ranskaan.

– Oli naurettava sokki laskeutua johonkin Pariisin lähistölle, kun on menossa Kööpenhaminaan. Haluaisin tietää, miten tämä tapahtui, Simon kommentoi.

– Lento laskeutui perille nopeammin kuin oletimme ja kun kävelimme lentokentälle, ajattelin, että en tunnista sitä, vaikka käyn Kööpenhaminassa aika usein. Passintarkastuksessa meitä tervehdittiin sanomalla "bonjour" ja kävi ilmeiseksi, että olemme Ranskassa.

Viettivät loman Ranskassa – haluavat silti korvauksia

Oli myöhäinen ilta. Simon ja Emma joutuivat majoittumaan Pariisiin, ja he haluaisivatkin nyt sekä anteeksipyynnön että korvauksia Ryanairilta. Simon oli jo lentoa seuraavana aamuna yhteydessä yhtiöön, ja häntä kehotettiin täyttämään palautelomake netissä. Hän kertoo toimineensa ohjeen mukaan, mutta mitään ei ole kuulunut.

Pariskunta vietti viikonlopun Ranskassa ja palasi toisen lentoyhtiön lennolla kotiin. Simonin mukaan kokemus oli kuin Yksin Kotona -elokuvasarjasta.

Ryanair: Matkustajan vastuulla varmistaa, että hän on nousemassa oikeaan koneeseen

Ryanair ei kommentoinut tapausta, mutta yhtiön mukaan matkustajan vastuulla on varmistaa, että hän on nousemassa oikeaan koneeseen. Yhtiön mukaan matkalla koneeseen on useita pisteitä, joista koneen määränpää selviää; sen näkee esimerkiksi matkalipusta ja infonäytöiltä.

Myös kuulutus heti koneeseen nousun jälkeen kertoo matkan määränpään. Simon kuitenkin kertoo, ettei kuulutusta tullut englanniksi.

Katso myös: Lentokentältä löytyi kadonnut nalle – merkki rinnassa paljasti jotakin koskettavaa:

Lentokentältä löytyi kadonnut nalle – merkki rinnassa paljasti jotakin koskettavaa 1:07

Lue myös:

    Uusimmat