Lento Espanjaan myöhästyi – perheenisä otti kirjaimellisesti ohjat omiin käsiinsä: "Jos teille sopii, että lentäjänne näyttää tänään tältä..."

0:50
Tämä lentäjä puolestaan tilasi matkustajille pizzat, koska heidän lentonsa myöhästyi!

Lomamatkalla ollut Michael astui työnantajansa lentokoneen puikkoihin, kun hänen perheensä lento jumittui kentälle.

Michael Bradley päätyi lomallaan töihin, mutta pelasti samalla useiden muiden ihmisten loman. Michael oli lähdössä perheensä kanssa EasyJet-yhtiön lennolla Espanjan Alicanteen, kun kävi ilmi, ettei kone pääsisikään lähtemään. Lento oli jo kaksi tuntia myöhässä, koska koneesta puuttui toinen pilotti, kertoo ITV.

Päätti tarkistaa, voisiko itse lentää koneen

Michael itse toimii lentäjänä EasyJetillä. Hän havaitsi ongelmat jo ennen lennon lähtöä ja päätti lopulta vaimonsa kehotuksesta tarkistaa, voisiko itse lentää koneen perille kohteeseen.

Michael piti ennen lähtöä matkalaisille puheen, joka tallentui myös videolle.

– Juuri ennen kuin menimme läpi turvatarkastuksesta, mietin: "Olisikohan tämä puhelinsoiton paikka...?" Taisin ajatella niin, koska haluaisin lähteä lomalleni, vitsaileva mies totesi.

– Soitin EasyJetille ja sanoi: "Hei, seisoskelen terminaalissa enkä tee mitään. Minulla on lentolupani mukanani".

Lensi "loma-asussa"

Miehellä oli mukanaan kaikki tarvittavat luvat ja asiakirjat, joita lentämiseen tarvitaan. Yhtiö lupasi soittaa Michaelille takaisin.

– 38 sekuntia myöhemmin he soittivat ja sanoivat: "Ole kiltti, pyydämme oikein, oikein kauniisti, voisitko lentää koneen Alicanteen?"

Lopuksi Michael huomautti matkustajille, ettei hänellä ole pilotin asua mukanaan – hänhän oli vain lähdössä lomalle.

– Joten, jos teille sopii, että lentäjänne näyttää tänään tältä, lähdemme Alicanteen.

Michaelin puhe. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Michaelin puhe. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Lento olisi varmasti peruttu ilman häntä"

Michaelin puhe sai raikuvat aplodit ja lento pääsi lähtemään. Puheen kuvannut Michelle Potts jakoi videon tapauksesta Facebookissa.

Michelle oli joutunut juoksemaan ehtäkseen lennolle, joka oli ensin ollut runsaasti myöhässä ja sitten yllättäen lähtövalmis.

– Pääsin lähtöportille ja kysyin mieheltä tiskillä, mitä on meneillään. Hän sanoi hyvin arkisesti: "No, pilottimme on kadonnut, mutta lennollanne oleva mies lentää konetta", Michelle kuvailee.

– Onneksi tämä (lennolla ollut) mies oli oikeasti lentäjä! Lento olisi varmasti peruttu ilman häntä!

"Olemme kiitollisia"

EasyJetin mukaan lentäjäongelma syntyi Ranskassa tapahtuneiden lennonjohdon ongelmien vuoksi. Koska Michael oli levännyt hyvin ennen lentoa, hänellä oli tarvittavat luvat ja hän oli töissä lentoyhtiössä, lentäjän vaihtuminen sujui pykälien mukaan.

– Olemme kiitollisia lentäjällemme, joka oli matkustamassa perheensä kanssa lomalle Manchesterista Alicanteen syyskuun toisena päivänä ja tarjoutui lentämään konetta. Tämä tarkoitti, että asiakkaat pääsivät määränpäähänsä, ja osoitti henkilökuntamme sitoutumisen ja omistautumisen, puhemies kehui.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja