Morsiamen äiti otti pari "rohkaisuryyppyä" – polttariporukkaa ei päästetty enää lennolle turvallisuussyistä

Häät ovat taas suosiossa 1:43
Häät ovat taas suosiossa: Suomessa 25 000 hääparia sanoo toisilleen tahdon vuosittain. MTV Uutiset vieraili häämessuilla Wanhassa Satamassa tammikuussa 2019.

Morsian syyttää lentoyhtiötä polttareidensa pilaamisesta, sillä hänen humalainen äitinsä ei päässyt jatkolennolle, kertoo uutissivusto Insider.

Miesten polttareiden ajatellaan olevan irstaita jätkäporukan raikuli-iltoja, joiden suunnittelu on mutkatonta ja helppoa.

Naisten polttarit taas ovat astetta vaikeammat järjestää, sillä morsian on polttareiden kutsuvieras, jonka monimutkaisimmatkin toiveet pyritään ottamaan juhlapäivänä tarkoin huomioon. Ehkä juuri siksi polttarit ovatkin monelle morsiamelle lähes yhtä tärkeitä kuin itse hääpäivä.

Polttarit eivät aina kuitenkaan suju niin kuin oli suunniteltu. Tämän sai todistaa myös amerikkalaisnainen, jonka äidin pahoinvointi johti polttareiden peruuntumiseen. 

Polttareita suunniteltiin vuosi – olivat maksaneet lentolipuista 30 000 dollaria

Alyzza Zayas on pian menossa naimisiin, ja kuten tavallista, hänelle haluttiin järjestää ikimuistoiset polttarit. Tarkoituksena oli lentää 15 hengen porukassa Kalifornian Sacramentosta Meksikon rantakohteeseen, Cabo San Lucasiin.

Oli rauhallinen torstai, kun Bride’s Babes -tekstillä koristelluin paitoihin sonnustautunut naisjoukko istui matkatavaroineen lentokentällä. Heidän oli tarkoitus vaihtaa lentokonetta Arizonassa Phoenixin lentokentällä ja suunnata viikonlopuksi Meksikon auringon alle.

Alyzza oli suunnitellut läheisimpien ystäviensä kanssa polttareita vuoden ja ystävykset olivat ehtineet pulittaa pelkistä lennoista hurjat 30 000 dollaria. He eivät kuitenkaan koskaan päässeet määränpäähänsä asti, sillä heidän pääsynsä jatkolennolle yllättäen evättiin.

– Olen melko turhautunut, sillä me 15 naista olimme menossa juhlistamaan ikimuistoista asiaa, morsian kommentoi turhautuneena ABC15:lle.

Rohkaisuryyppy ei toiminutkaan niin rohkaisevana

Syy tähän kaikkeen oli hyvin yksinkertainen: morsiamen äiti oli lentoyhtiön mukaan liian humalassa. Polttarisankarin äiti ei ollut lentänyt yli 20 vuoteen, joten hän oli ottanut muutaman niin sanotun rohkaisuryypyn lievittääkseen jännitystä.

Kaikki oli hyvin siihen asti, kun lentokone oli laskeutumassa Phoenixin lentokentälle. Alyzzan äiti joutui paniikkiin, alkoi hengittää raskaasti ja voida pahoin.

Kun polttariporukka lopulta pääsi ulos koneesta, eräs nainen lähestyi heitä ja sanoi, ettei Alyzzan äiti pääse seuraavaan koneeseen viitaten tämän selvästi humalaiseen olemukseen. Naisen mukaan oli riski ottaa humaltunut äiti seuraavalle lennolle.

– Me kaikki olimme sitä mieltä, että kukaan ei mene seuraavaan koneeseen ilman äitiäni, Alyzza kertoo pettyneenä ABC15:lle.

Tilanne alkoi kuumentua, kun nainen nimitti naisjoukkoa kurittomiksi. Paikalle jouduttiin lopulta kutsua poliisi.

Polttariryhmän mukaan kukaan ei kysynyt, paljonko morsiamen äiti oli ehtinyt nauttia alkoholia. Kukaan ei myöskään tehnyt äidille puhalluskoetta ennen kuin ryhmän toinen lento kiellettiin heiltä.

Kaaso raivostui ja kyseenalaisti virkailijan toiminnan

Polttarisankarin kaaso ei niellyt lentoyhtiön henkilökunnan tai viranomaisten tekemää päätöstä. Amber Granlund päättikin avautua asiasta Facebookissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tämä polttarikokemus meni juuri pilalle. Emme pääse jatkolennolle ja olemme jumissa Arizonassa, sillä emme voi matkustaa kotiin tai määränpäähämme Caboon korjataksemme tämän polttariviikonlopun.

– Yksi ryhmämme jäsenistä alkoi voida pahoin ja yritimme helpottaa hänen oloaan lentokoneen laskeutuessa. Asia käännettiin niin, että hän oli liian humalassa, eikä päässyt enää jatkolennolle.

– Me muut olimme sitä mieltä, että morsiamen äiti voi oikein hyvin ja kyseenalaistimme lentoyhtiön virkailijan päätöksen siitä, miksi lento evättiin meiltä kaikilta – jopa niiltä, jotka eivät olleet kyseisessä tilanteessa, Amber kertoo.

Lentoyhtiö lähetti tiedotteen tilanteesta

American Airlines toimitti ABC15: lle selosteen erikoisesta tapahtuneesta.

– Matkustaja oli matkalla American Airlines -yhtiön lennolla Sacramentosta Cabo San Lucasiin, Meksikoon. Häneltä kiellettiin pääsy jatkolennolle Phoenixissa, sillä hänen humalatilansa oli selvästi nähtävissä portille tultaessa, selostuksessa pohjustetaan.

– FAA: n määräykset kieltävät USA:n liikenteenharjoittajilta päihtyneen matkustajan päästämisen koneeseen. Kun kieltävä päätös oli tehty, useampi ryhmän jäsenistä raivostui ja aiheuttivat käytöksellään turvallisuusriskin miehistön jäsenille ja muille matkustajille.

– Niinpä näiltä matkustajilta kiellettiin matkustaminen kyseisellä lennolla. Phoenix-kentän tiimimme ilmoitti ryhmälle, että heidät kirjataan toiselle lennolle edellyttäen sitä, että he eivät enää aiheuta turvallisuushäiriöitä miehistömme jäsenille tai matkustajillemme.

ABC15-sivustolla kerrotaan, että lentoyhtiö ei aluksi suostunut maksamaan korvauksia. Myöhemmin lentoyhtiö tuli puolitiehen vastaan ja hyvitti osan naisten maksamista lennoista. 

Amber-kaason Facebook-julkaisusta käy ilmi, että polttarit toteutuivat kaikesta huolimatta. 

– Päätimme, että teemme tästä matkasta loistavan. Emme anna tuon lentoyhtiön virkailijan pilata tunnelmaa, Amber toteaa kirjoituksessaan.

Lähteet: Insider, ABC

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit! 

Lue myös:

    Uusimmat