Seniori meni väärään lentokoneeseen – tajusi virheensä vasta perillä, 3 000 kilometrin päässä kotoa

1:19
Kiinalainen vietti 30 päivää Helsinki-Vantaan lentokentällä. Katso videolta, mistä on kyse!

Iäkäs matkustaja löysi itsensä aivan oudosta maasta, kun hän vahingossa nousi väärälle lennolle matkalla kotiin, kertoo Telegraph & Argus.

Puolassa asuva Pawl Lawrenuik, 75, oli ollut tapaamassa tytärtään Englannissa joulunpyhien aikaan. Tammikuun 6. päivä miehen oli tarkoitus palata kotiinsa Gdanskiin, joten hän suuntasi Ryanairin lennolleen Leedsin lentokentältä.

Lennon saavuttua perille Pawl nousi koneesta, keräsi matkatavaransa ja suuntasi taksitolpalle. Telegraph & Argus -lehden mukaan mies tajusi vasta yrittäessään saada taksia kotiin lentokentältä, että hän ei ollutkaan Puolassa.

Seniori oli vahingossa noussut väärään koneeseen, joka oli lentänyt Maltalle, Välimerelle – lähes 3 000 kilometrin päähän alkuperäisestä kohteesta.

Lawrenuikin tytär Lucyna Lawreniuk, 34, kertoi, että hän oli tarkastanut useaan otteeseen, että hänen isänsä lippu oli Gdanskiin. Seniori oli myös kertonut tyttärelleen, että hän oli vielä koneessa näyttänyt lippua lentohenkilökunnalle ja hänet vain ohjattiin istumaan – kukaan tai mikään ei viitannut siihen, että mies olisi väärällä lennolla.

Vaikka lento Englannista Gdanskiin kestää 2,5 tuntia ja Maltalle taas 3,5 tuntia, ei mies tajunnut virhettään edes koneessa.

"Miten oli mahdollista, että hän pääsi Maltalle asti?"

Lucyna sai tietää virheestä, kun kesken työpäivän hän sai puhelun maltalaisesta numerosta.

– Itkin, olin peloissani – hän oli eri maassa, eri paikassa, En tiedä, miten oli mahdollista, että hän pääsi Maltalle asti, tytär kommentoi.

Tyttären mukaan isällä ei ollut rahaa tai puhelinta eikä hän oikeastaan selviä yksin. Onneksi Pawl törmäsi kentällä kuitenkin puolaa puhuvaan naiseen, joka oli matkalla Italiaan. Nainen auttoi miestä saamaan uudet lennot kotiin Puolaan vielä samana päivänä.

Hänen mukaansa seniorilla kävi hyvä tuuri, sillä Maltalta lennetään Gdanskiin vain kaksi lentoa viikossa.

Pawl laskeutui kotimaahansa lopulta noin 14 tuntia sen jälkeen, kun hän oli alun perin lähtenyt Englannista.

"Hänellä on ollut painajaisia"

Lucynan mukaan monta vuotta peräkkäin Britanniassa vieraillut isä ei halua enää matkustaa maahan ensi vuonna.

– Hän ei halua enää lentää. Puhuin hänen kanssaan kaikesta tänään ja hänellä on ollut painajaisia – olen huolissani hänestä, mutta toivottavasti kaikki järjestyy, Lucyna sanoo.

Lentoasemien palveluyritys Swissport kommentoi Telegraph & Argusille, että he ovat tietoisia tapauksesta ja selvittävät sitä parhaillaan. Perheelle he pahoittelivat tapahtunutta.

Ryanair ei ole kommentoinut asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja