Lentoyhtiö oli lähettää 14-vuotiaan väärään maahan – äiti anoi apua Twitterissä, kun asiakaspalvelu ei vastannut

Lentoyhtiö meinasi lähettää alaikäisen lapsen väärään maahan – äiti anoi apua Twitterissä 1:33

United Airlines saattoi yksin matkustaneen 14-vuotiaan väärälle lennolle. 14-vuotias Anton tekstasi vanhemmilleen tajuttuaan olevansa väärässä koneessa.

United Airlines on pyytänyt anteeksi sitä, että melkein lähetti 14-vuotiaan pojan väärään maahan. 14-vuotias Anton Berg oli matkalla Tukholmaan, kun hän vaihtoi konetta New Jerseyssä. Siellä Anton kuitenkin joutui väärälle lennolle, kertoo Fox News.

Joutui lennolle Saksaan

Anton oli ollut Yhdysvalloissa tapaamassa isovanhempiaan.

Konetta vaihtava Anton siirrettiin Tukholman-lennon sijaan lennolle Düsseldorfiin. Moka tapahtui siitä huolimatta, että hänen äitinsä Christer ja Brenda Berg olivat maksaneet ylimääräistä varmistaakseen, että pojalla on oma saattaja.

Anton tekstasi vanhemmilleen tajuttuaan olevansa väärässä koneessa.

Äidin mukaan kukaan ei vastannut puhelimeen

Brenda kertoo yrittäneensä soittaa United Airlinesille, mutta kukaan ei vastannut. Hätääntynyt äiti päätyi anomaan apua Twitterissä: hän tviittasi lentoyhtiölle useita viestejä, joissa vaati lastaan siirrettäväksi oikeaan koneeseen.

– En pääse läpi yhdestäkään puhelinnumerostanne. Hän on alaikäinen, joka matkustaa yksin ja hän on menossa Arlandan kentälle. Te varmaan panitte hänen tilalleen toisen lapsen, jonka piti matkustaa Saksaan, Brenda tviittasi.

Brenda tviittasi hädissään. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Entä, jos hän olisi 12-vuotias?"

Brenda kertoo pojan päässeen lopulta ulos koneesta, kun tämä onnistui kiinnittämään lentoemon huomion. Anton pääsi toiselle lennolle ja perille Tukholmaan, mutta vasta seuraavana päivänä.

– Ajattelin koko yön vain sitä, että entä, jos hän olisi 12-vuotias? Tai 10-vuotias? Entä, jos hänellä ei olisi ollut matkapuhelinta? Näin ei saa käydä kellekään muulle, Brenda sanoi CNN:n haastattelussa.

Isän mukaan lentoyhtiöt voivat seurata matkalaukkujen etenemistä ja matkaa ympäri maailman, ja saman pitäisi päteä myös ihmisiin.

"Kosmisen" mittaluokan virhe

Brendan mukaan United Airlinesin virhe oli mittasuhteiltaan "kosminen". Naisen mukaan United ei tehnyt mitään auttaakseen poikaa akuutissa tilanteessa.

– Tämä olisi ollut totaalinen katastrofi, jos hän olisi laskeutunut Saksaan olematta virallisella matkustajalistalla, äiti toteaa Twitterissä.

Yhtiö pahoitteli

Saksaan lentäneen Eurowingsin mukaan Anton sai erehdyksessä maihinnousukortin Eurowingsin lennolle, joka lähti Scandinavian Airlinesin naapuriportilta. Myös United Airlines on pyytänyt anteeksi tapahtunutta.

– Kun Eurowings havaitsi, että poika on noussut väärään koneeseen Newarkissa, kone palasi portille ennen lähtöä. Henkilökuntamme auttoi nuorta matkustajaa varmistaakseen, että hän nousee oikealle lennolle myöhemmin samana iltana, yhtiö sanoo.

United Airlines on aiemminkin ollut otsikoissa ongelmien vuoksi. Esimerkiksi erään perheen koiranpentu kuoli  lennolla, kun lentoemäntä käski säilöä eläimen matkatavarahyllylle. Jalkansa ja kätensä menettänyt Stearn Hodge puolestaan joutui järkyttymään, kun hänen skootteristaan takavarikoitiin lennolla akku.

Lähteet: CNN, Foxnews.comTwitter

Lue myös:

    Uusimmat