Nainen joutui lennolla lentoemäntien silmätikuksi pukeutumisensa takia – poliisit odottivat määränpäässä

Nainen joutui poliisikuulusteluun suoraan lennolta vaatetuksensa takia 1:25
Näin Rayn kannalta ikävä tilanne eteni lentokoneessa.

Yhdysvaltalaisnainen kuvasi nöyryyttävän lentomatkansa TikTokiin. Lennon päätteeksi nainen oli saatettu koneesta poliisikuulusteluihin vääränlaisen pukeutumisen takia.

Ray Lin Howard oli matkalla Seattlesta Fairbanksiin Alaskan Airlinesin reittilennolla, jossa nainen kokee joutuneensa syrjityksi kokonsa takia. Tapahtumista kertoo esimerkiksi CNN ja The Sun.

TikTokissa Ray käyttää nimeä @fattrophywife. Hän on ammatiltaan räppäri ja jakaa aktiivisesti sisältöä sosiaaliseen mediaan. 

Ray kertoo, että hänelle oli tullut lennon aikana kuuma ja hän oli riisunut vaaleanpunaisen leopardikuvioidun puseronsa. Puseron alla naisella oli ollut tavalliset urheiluliivit. Viiden minuutin jälkeen lentoemäntä oli pysähtynyt Rayn kohdalle ja pyytänyt häntä laittamaan paidan päälle.

Ray oli totellut ja laittanut toisen puhtaan topin päällensä.

Vatsa jäi paljaaksi

Hetkeä myöhemmin toinen lentoemäntä oli lähestynyt Rayta uudestaan.

–  He tulivat takaisin ja sanoivat, etten voi käyttää kyseistä toppia, koska vatsani näkyi. Se oli heistä asiatonta, Ray kertoo TikTok-videolla, jota hän kuvasi lentokentän poliisien kuulustellessa häntä lennon tapahtumista.

Ray jakoi TikTokiin myös videon, jossa näyttää, mitä hänellä oli lennolla ollut päällä: lyhyehkö toppi ja mustat pöyräilyshortsit. Vaatteet jättävät osan naisen vatsasta paljaaksi. Ray oli ollut eri mieltä lentoemäntien kanssa. Hänen mielestään hänen vaatteensa olivat olleet tarpeeksi peittäviä lennolla, jossa hän pääsääntöisesti vain istui paikallaan.

Lentoemännät eivät olleet Rayn mukaan jättäneet häntä rauhaan ja nainen oli lopulta menettänyt malttinsa.

–  Sanoin heille, että jos haluatte heittää minut pois lennolta, niin heittäkää. Silloin ilmeisesti poliisit hälytettiin, hän kertoo.

Koneen laskeuduttua poliisit saattoivat Rayn ulos koneesta kuulusteluihin.

– Ensin minua häiritään ja nyt minut pidätetään, Ray toteaa videolla.

– Emme ole pidättäneet sinua, halusimme vain puhua kanssasi, videolla kuuluu häntä kuulustelleen poliisin ääni.

Rayn Tiktokiin kuvaamalla videolla esiintyvät viranomaiset ovat samaa mieltä Rayn kanssa siitä, ettei hän ollut tehnyt rikettä. Viranomaiset yrittivät kuitenkin selittää, että todennäköisesti lentoemännät käyttäytyivät sen mukaan, mitä heidän lentoyhtiönsä on asettanut soveliaaksi pukukoodiksi lennolla. Ray kertoo tutustuneensa pukukoodiin.

”Yleisvaikutelma on oltava siisti ja huoliteltu”

Alaska Airlinesin pukukoodi on seuraava: ”Pukukoodi on kasuaali, yleisvaikutelman on oltava siisti ja huoliteltu. Likainen ja sotkettu vaatetus, sekä paljaat jalat eivät ole sallittuja lennolla.”

The Sun kertoo, ettei tämä ollut ensimmäinen kerta, kun nainen on kokenut joutuneensa nöyryytetyksi henkilökunnan toimesta Alaskan Airlinesin lennolla.

Ray oli matkustanut miehensä ja pariskunnan 6-vuotiaan pojan kanssa. Hänestä tilanne oli ollut erityisen nöyryyttävä sen takia, että se tapahtui hänen poikansa läsnä ollessa.

Alaskan Airlines kertoo selvittävänsä, mitä lennolla on tapahtunut ja tekevänsä tietojen perusteella jatkotoimenpiteitä.

Ray uskoo, että häntä syrjittiin lennolla hänen kokonsa takia.  

–  On surullista, että ihmiset voivat vain jatkaa tällaista käytöstä ja se on muka hyväksyttävää, Ray toteaa.

Alaskan Airlines on palauttanut Rayn lentolipun hinnan naiselle ja tarjonnut alennuksia tuleville lennoille.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: CNN ja The Sun

Lue myös:

    Uusimmat