Pariskunta julkaisi somessa vanhoja lomakuvia, poliisi muisti sakoilla – pian selvisi kiusallinen väärinkäsitys

Australialaiset viranomaiset luulivat saaneensa kiinni eristysohjeita noudattamattoman pariskunnan, mutta pian selvisikin, että viranomaiset olivat käsittäneet parin somekuvat nololla tavalla väärin.

Eteläisessä Australiassa asuva pariskunta sai kovat sakot poliisilta tarpeettoman matkailun vuoksi. Turhat reissut on koronapandemian vuoksi kielletty Victorian osavaltiossa ja vain välttämätön liikkuminen sallittu.

Garry ja Jaz Mott saivat sakot kuitenkin perusteetta. Pari oli käynyt läpi vanhoja lomakuviaan huhtikuun 5. päivänä, kun he päättivät jakaa osan vuoden 2019 lomakuvista myös Facebookiin. Neljä päivää myöhemmin poliisi oli ovella, kertoo Independent.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Virheitä sattuu"

Garry ja Jaz saivat kumpikin yli 1600 Australian dollarin eli noin 950 euron sakot maan tiukkojen eristysohjeiden noudattamatta jättämisestä. Jaz kertoo, että poliisi vain ojensi sakkolaput ja paineli tiehensä. Kun pari otti yhteyttä poliisilaitokseen, heille kerrottiin, että sakot pitäisi maksaa.

Lopulta poliisi joutui kuitenkin myöntämään erehdyksensä ja sakot peruttiin.

– Toisinaan virheitä sattuu, poliisista todetaan ja huomautetaan, että tämän vuoksi olemassa onkin tarkistusprosessi.

Jazin mukaan pariskuntaa varoitettiin kuitenkin siitä, että lisäkuvien julkaisusta heidät pidätettäisiin.

Poliisista kielletään, että viranomaiset kyttäisivät asukkaiden tekemisiä Facebookista löytääkseen sääntöjä rikkovat. Sen sijaan poliisilaitoksen tiedottaja kertoo poliisin tarkastavan saamansa ilmoitukset.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat