Parhaat pakasteleivonnaiset

Piparipulla

Runsaskuituisesta, kuohkeasta pullataikinasta valmistettu kierrepulla, jonka mehevyyden takaa herkullinen piparinmakuinen täyte. Kuitua yli 6 %. Raakapakaste.

Runsaskuituinen, laktoositon

Piparipulla painaa 35 g ja sisältää 95 kcal.

Pakkauskoko: 420 g (12 kpl)

PAISTO-OHJE:

Levitä pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna niiden sulaa uunin lämpenemisen ajan, (mielellään 10-15 min). Paista pullat 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Paistoaika ja -lämpötila ovat uunikohtaisia.

Luumutorttu

Ensiluokkaisesta lehtevästä torttutaikinasta valmiiksi puolikuun muotoon muotoiltu luumuhillotäytteinen torttu.

Sopii jouluisiin herkutteluhetkiin ja muulloinkin kahvipöytään.

Laktoositon, maidoton, kananmunaton

Torttu painaa 55 g

Pakkauskoko: 440 g (8 kpl)

PAISTO-OHJE:

Laita haluamasi määrä luumutorttuja pellille. Torttuja ei tarvitse sulattaa ennen paistamista. Voit voidella tortut munalla ja ripotella pintaan raesokeria tai mantelilastuja. Tai voit paistaa tortut sellaisenaan. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Mikäli paistat tortut sulaneina, riittää hieman lyhyempi paistoaika. Voit sihdata koristeeksi valmiiden torttujen pintaan tomusokeria.

Tähtitorttu

Ensiluokkaisesta lehtitaikinasta valmiiksi muotoiltu ja raakapakastettu tähtitorttu jouluisiin herkutteluhetkiin. Lisää vain makusi mukainen hillo ja laita tortut uuniin.

Saat juhlavan lehteviä, paistotuoreita joululeivonnaisia nopeammin kuin koskaan! Ja sitten voi alkaa herkuttelu.

Laktoositon, maidoton, sokeriton, kananmunaton

Torttu painaa 50 g

Pakkauskoko: 400 g (8 kpl)

PAISTO-OHJE:

Laita haluamasi määrä tähtitorttuja pellille. Torttuja ei tarvitse sulattaa ennen paistamista. Lisää torttujen päälle paistonkestävää hilloa. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Mikäli tortut paistetaan sulaneina, hieman lyhyempi paistoaika riittää. Valmiiden torttujen pinnalle voit sihdata koristeeksi tomusokeria.

Pakastetaikinat

Torttutaikinalevyt

Valmiiksi kaulittu. Levyistä saa herkullisia, lehteviä torttuja, pasteijoita tai muita leivonnaisia. Myös kilon pakkaus olemassa.

Sulata taikinalevyt erilleen otettuina huoneenlämmössä noin 15 minuuttia tai varovaisesti mikroaaltouunin sulatusteholla noin 1-2 minuuttia.

Laktoositon, maidoton, kananmunaton, sokeriton

Pakkauskoko: 500 g (5 kpl torttutaikinalevyjä) ja 1 kg (10 kpl torttutaikinalevyjä)

PAISTO-OHJE:

Paista leivonnaisia 225 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Lehtitaikinalevyt

Levyistä saa herkullisia, lehteviä pasteijoita, piiraita, torttuja tai muita leivonnaisia.

Sulata taikinalevyt erilleen otettuina huoneenlämmössä noin 15 minuuttia tai varovaisesti mikroaaltouunin sulatusteholla noin 30-60 sekuntia.

Laktoositon, maidoton, kananmunaton, sokeriton

Pakkauskoko: 500 g (8 kpl lehtitaikinalevyjä)

PAISTO-OHJE:

Paista leivonnaisia 225 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Voitaikinalevyt

Valmiiksi kaulittu. Levyistä saa 10 kpl herkullisia, lehteviä torttuja, pasteijoita tai muita leivonnaisia.

Sulata taikinalevyt erilleen otettuina huoneenlämmössä noin 15 minuuttia tai varovaisesti mikroaaltouunin sulatusteholla noin 1-2 minuuttia.

Vähälaktoosinen, kananmunaton, sokeriton

Pakkauskoko: 500 g (5 kpl voitaikinalevyjä) ja 1 kg (10 kpl voitaikinalevyjä)

PAISTO-OHJE:

Paista leivonnaisia 225 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Perinteinen Piparkakkutaikina

Sisältää voilla leivottuja piparkakkutaikinalevyjä, jotka sulavat puolessa tunnissa leivontavalmiiksi huoneenlämpöön levitettyinä. Levyt kaulitaan ohuemmiksi ja niistä otetaan muotilla pipareita.

Vähälaktoosinen

Pakkauskoko: 500 g (2 kpl piparkakkutaikinalevyjä)

PAISTO-OHJE:

Paista pipareita n. 200 asteisen uunin keskitasolla 5-7 minuuttia.

Laktoositon Piparitaikina

Sisältää piparitaikinalevyjä, jotka sulavat puolessa tunnissa leivontavalmiiksi huoneenlämpöön levitettyinä.

Levyt kaulitaan ohuemmiksi ja niistä otetaan muotilla pipareita.

Isommasta pakkauskoosta riittää taikinaa vaikka piparitalon rakentamiseen.

Laktoositon, maidoton

Pakkauskoot: 500 g (2 kpl piparitaikinalevyjä) ja 1 kg (4 kpl piparitaikinalevyjä)

PAISTO-OHJE:

Paista pipareita n. 200 asteisen uunin keskitasolla 5-7 minuuttia.

Pullataikina

Kuohkeat pullataikinat ovat erittäin käteviä pullapohjaisten piirakoiden pohjaksi. Pakkauksessa on 8 kpl levyjä, eli ne riittävät hyvin uunipellilliseen piirakkaa. Pullataikinalevyt ovat käteviä kierrepullien ja neliönmallisten täytepullien leivontaan.

Sopii lisäksi kaikkeen perinteiseen pullataikinaleivontaan esim. pikkupullien ja pitkojen valmistamiseen.

Laktoositon, maidoton, säilöntäaineeton

Pakkauskoko: 1 kg (8 kpl pullataikinalevyjä)

1 kg pullataikinaa vastaa 3 dl:n pullataikinaa

PAISTO-OHJE:

Levitä taikinalevyt yksittäin uunipellille leivinpaperille leivinliinalla peitettynä. Anna levyjen kohota puolisen tuntia lämpimässä paikassa, esim. 40 asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä. Voit leipoa levyistä kätevästi uunipellillisen piirakkaa, nipistä vain levyt reunoistaan yhteen ja painele piirakalle reunat pellin muotoon. Tai leivo kohonneista taikinalevyistä kierre-, neliö- tai erilaisia muita pikkupullia sekä puusteja tai sarvia. Kohota leivonnaisia hyvin ja paista ne 200-210 asteisessa uunissa pullia 7-12 min ja isompia piirakoita pidempään.

Ruistaikina

Sopii piirakkapohjiin, kekseihin, rönttösiin, kukkoihin ja muihin leivonnaisiin, joihin halutaan hyvää rukiista makua.

Taikina on ohueksi kaulittuna mainio päällyste uunissa paistettaville liha- ja kalapaloille ja tietysti joulukinkulle. Ota taikinalevyt erilleen sulamaan noin tunti ennen käyttöä.

Laktoositon, maidoton, sokeriton, kananmunaton

Pakkauskoko: 500 g

PAISTO-OHJE:

Paista keksejä 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, päällysteenä käytettäessä ja pikkupiirasissa paistetaan 225 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Murotaikina

Sisältää kaksi murotaikinalevyä, jotka sulavat leivontavalmiiksi noin puolessa tunnissa huoneenlämpöön levitettyinä. Taikinalevyt voi myös sulattaa lyhyen aikaa mikroaaltouunissa sulatusteholla.

Murotaikinasta voi valmistaa piirakkapohjia, pikkupiirasia tai muotoilla pipareita: esim. pyöritellä palloja, tehdä tankoja tai kaulia taikinaa ohuemmaksi ja ottaa muotilla pipareita.

Laktoositon, maidoton

Pakkauskoko: 400 g (2 kpl murotaikinalevyjä)

PAISTO-OHJE:

Pikkuleivät paistuvat 200 asteisen uunin keskitasolla noin 7-10 minuuttia, pikkupiiraset paistuvat 15-20 minuutissa ja piirakat 15-30 minuutissa.

Kauramurotaikina

Sopii hyvin kaikenlaisiin makeisiin leivonnaisiin: pikkuleipiin, piirakkapohjaksi, pikkupiiraisiin.

Kaura tuo hyvää makua ja terveellisyyttä taikinaan. Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan.

Laktoositon, maidoton, kuitupitoinen

Pakkauskoko: 400 g

KÄYTTÖOHJE: Sulata taikinalevyt erilleen otettuina huoneenlämmössä noin 30 minuuttia tai varovaisesti mikroaaltouunin sulatusteholla noin 1-2 minuuttia.

Juhlamurotaikina

Aprikoosi-, persikka- ja rommikirsikkapaloja sisältävä korkealaatuinen murotaikina.

Sopii erinomaisesti erilaisiin leivonnaisiin: leivospohjiin, piirakkapohjiin ja monenlaisiin pikkuleipiin sekä keksikakkuihin. Voidaan myös käyttää yhdessä perinteisen murotaikinan tai suklaamurotaikinan kanssa. Hedelmäpalat tuovat taikinaan mehevyyttä ja juhlavuutta.

Vähälaktoosinen

Pakkauskoko: 400 g

KÄYTTÖOHJE:

Ota taikinalevyt sulamaan erilleen 15-20 minuuttia ennen käyttöä. Piirakkapohjat tai leivonnaiset muotoillaan ja täytetään. Paistetaan 200 asteisen uunin keskitasolla 15-30 min leivonnaisen koosta riippuen. Pikkuleipiä paistetaan n. 5-10 min. Paistoaika ja -lämpötila ovat uunikohtaisia.

Cookies Suklaamurotaikina

Sopii hyvin ihaniin suklasiin cookiespikkuleipiin sekä moniin muihin suklaisiin leivonnaisiin: leivospohjiin, piirakkapohjiin, ja monenlaisiin pipareihin. Taikinaa voi yhdistää perusmurotaikinaan ja leipoa raitapipareita, shakkiruutuja tms. Suklaapalat tekevät vastustamattoman herkun taikinasta.

Vähälaktoosinen

Pakkauskoko: 400 g

PAISTO-OHJE:

Paista cookies-pikkuleipiä 200 asteisen uunin keskitasolla 5-6 minuuttia tai pikkuleivät 225 asteiseen uuniin keskitasolle ja ota uunista lämpö pois. Anna pikkuleipien olla tällöin uunissa n. 10 minuuttia. Pikkuleipiä paistaessa kannattaa olla tarkkana, että ne eivät ole liian kauan uunissa ja pala - ole siis tarkkana!

Myllytuotteet

Puuro Riisi+Ohra

Valmistetaan yhdistämällä pyöreäjyväiseen puuroriisiin esikypsytettyä kokonaista ohraa. Ohra tuo terveellisyyden lisäksi hyvän maun riisiruokiin.

Käytetään, kuten tavallista puuroriisiä. Siitä on vaivatonta valmistaa maukasta puuroa täyttämään vatsa terveellisesti ja se sopii myös riisiruokiin: laatikkoruokiin, jälkiruokiin, piirakoiden täytteisiin ja muuhun leivontaan.

Runsaskuituinen, laktoositon, ei lisättyä sokeria

1 dl painaa n. 90 g

Pakkauskoko: 1 kg

Kypsymisaika on 35 minuuttia.

Puuroriisi

Pyöreäjyväinen, valkoiseksi hiottu riisi. Sopii erinomaisesti perinteiseen riisipuuroon, marjapuuroihin, laatikkoruokiin, jälkiruokiin, piirakoiden ja muiden leivonnaisten täytteisiin ja muuhun leivontaan.

Voidaan käyttää myös lisäkkeeksi, jos riisin ei haluta olevan irtonaista (esim. muotteihin tms. annosteltuna).

1 dl painaa n. 85 g

Pakkauskoko: 1 kg

Kypsymisaika 45 minuuttia.

Teksti: Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat