Mainos

Pardia: Yliopistoissa teetetään laittomasti pätkätöitä

Palkansaajajärjestö Pardia epäilee, että yliopistoissa ja valtiolla yleensäkin käytetään määräaikaisia työsuhteita lakien ja työehtosopimusten vastaisesti.

Liitto vaatii, että tilanne yliopistoissa selvitetään ja määräaikaisuudet rajataan lakien ja sopimusten sallimiin tilanteisiin. Pardia ja siihen kuuluva Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto jättivät tänään asiasta esityksen Valtion työmarkkinalaitokselle.

Työsopimus- ja virkamieslakien mukaan palvelussuhteet on tehtävä toistaiseksi voimassa oleviksi eli puhekielellä vakinaisiksi, jos työnantajalla on pysyvä työvoiman tarve. Määräaikaisuudelle täytyy olla aina perusteltu syy.

Pardian puheenjohtajan Matti Kratsin mukaan määräaikaisuuksia käytetään perusteettomasti erityisesti yliopistojen ja niiden tutkimusyksiköiden maksullisissa palvelutoiminnoissa ja valtion budjetin ulkopuolelta rahoitettavissa pysyvissä toiminnoissa.

-Pätkätyöt ovat ikävä kyllä yleistyneet myös perusrahoituksella järjestettävissä toiminnoissa, Krats sanoi.

Järjestöt viittaavat työmarkkinalaitokselle toimittamassaan muistiossa virkamieslautakunnan aiempiin kannanottoihin, joissa on asetettu rajoja määräaikaisuuksien käytölle.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:hon kuuluva Pardia on valtion suurin henkilöstöjärjestö. Siihen kuuluva yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto edustaa mm. yliopistojen pääasiassa hallinto-, tutkimus-, kirjasto- ja atk-tehtävissä työskenteleviä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.