Paranna paloturvallisuutta – lue vinkit

Palovaroitin löytynee toivottavasti jokaisesta kodista, mutta kuinka moni on varma, että tarpeen tullen se myös hälyttää?

Onko kotonasi tarpeeksi varoittimia ja onko ne asetettu oikein?

Palosammutin ja sammutuspeite ovat myös korvaamattomia ensisammutukseen.

Vinkit kodin turvaamiseksi paloturvallisuuden parantamiseksi:

1. Hanki palovaroitin kodin jokaiseen makuuhuoneeseen ja eteiseen. Kodin jokaisessa kerroksessa on oltava vähintään yksi palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliötä kohden.

2. Sijoita palovaroitin oikein. Oikea paikka palovaroittimelle on keskellä kattoa ja ainakin 50 sentin päässä seinistä ja nurkista.

3. Tee paristonvaihdosta osa joulunvalmistelurutiineitasi. Tavallisen palovaroittimen paristo kestää keskimäärin vuoden verran. Tyhjät paristot ovat yleinen syy palovaroittimen toimimattomuuteen tulipalon sattuessa. Vaihda paristot esimerkiksi palovaroitinpäivänä 1.12. 

4. Hanki älykkäät palovaroittimet, jotka kommunikoivat keskenään. Tällä tavalla esimerkiksi makuuhuoneesi palovaroitin herättää sinut ja saa huomiosi, vaikka tulipalo olisi toisessa huoneessa.

5. Hanki myös palosammutin. Se olisi hyvä löytyä jokaisesta talon kerroksesta. Hellan läheisyydessä kannattaa säilyttää sammutuspeitettä.

Paloturvallisuusviikkoa vietetään 22.11.−1.12.

Lähde: Verisure

Lue myös:

    Uusimmat